La Liga: felfüggesztették Lewandowski eltiltását, játszhat szilveszterkor

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2022.12.30. 15:40
null
Robert Lewandowski mégis pályára léphet az Espanyol ellen (Fotó: AFP)
Mégiscsak pályára léphet szilveszterkor a városi rivális Espanyol ellen Robert Lewandowski, az FC Barcelona lengyel labdarúgója, miután ideiglenesen hatályon kívül helyezték a korábban kapott hárommeccses eltiltását.


Az októberi Aranylabda-gálán Gerd Müller-díjjal jutalmazott, 34 éves csatár, Robert Lewandowski az Osasuna elleni november 8-i összecsapáson a 11. percben sárga lapos figyelmeztetést kapott mezhúzásért, majd húsz perccel később már mehetett az öltözőbe, miután letarolta David Garciát.

Amikor lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll. Ezt később a pályát elhagyva megismételte. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb „a bírói döntés megkérdőjelezésének” nevezte a gesztust. Lewandowski egymeccses eltiltást a kiállításért kapott, a további büntetést pedig a tiszteletlen viselkedéséért szabták ki rá.

Később a szövetség illetékes testülete elutasította a katalán klub fellebbezését, most azonban a madridi választott bíróság ideiglenes jogvédelem keretében felfüggesztette a játékos eltiltását.
Lewandowskit ezt megelőzően legutóbb 2013. február 9-én, még a Borussia Dortmund színeiben állították ki.

SPANYOL LA LIGA
15. FORDULÓ
Szombat, 14.00:
Barcelona–Espanyol (Tv: Spíler2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik