La Liga: közlemény – így indulhat újra a spanyol bajnokság

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 18:51
null
Jelen állás szerint júniusban indulhatnak újra a küzdelmek a spanyol bajnokságban (Fotó: AFP, archív)
Hivatalos közleményt adott ki a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a La Liga, ebben gyakorlatilag megerősítik Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök korábbi szavait a bajnokság újraindítását illetően.

 

A hétfői közleményben az áll, az első és másodosztályú klubok ezen a héten újrakezdhetik az edzéseket. Egyelőre az egyéni gyakorlás megengedett, természetesen az előírt orvosi tesztek elvégzése után. A La Liga is úgy számol, hogy júniusban indulhat újra a bajnokság.

„Ez a krízis mindannyiunkra jelentős hatást gyakorol – így Javier Tebas, a La Liga elnöke. – A futball visszatérése azt jelzi, hogy a társadalom ismét a normális működés felé halad. Így visszatérhet az élet egy olyan eleme is, amelyet Spanyolországban és világszerte is ismernek és szeretnek. Az emberek egészsége mindennél fontosabb, ezért kialakítottunk egy protokollt, amelynek segítségével mindenki egészségét megőrizhetjük a La Liga újraindulása mellett. Hasonló körülményekkel még nem találkoztunk korábban, de reméljük, hogy júniusban újrakezdhetjük a játékot, és befejezhetjük a 2019–2020-as idényt.”

Korábban a spanyol miniszterelnök is azt mondta, hogy május 4-én indulhatnak újra az egyéni edzések a kluboknál. Ennek kapcsán akkor a Cadena COPE rádióállomás és az As című lap ugyanazt a forgatókönyvet vázolta fel az újraindításra: május 18-án kezdődhetnek el a kiscsoportos edzések, június 1-én a csapatok közös edzései, június 5-én vagy 12-én pedig folytatódhat a bajnokság – zárt kapuk mögött.

LaLiga English on Twitter

Official statement. #LaLigaSantander and #LaLigaSmartBank clubs to return to training this week.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik