La Liga: Koundé elárulta, miért a Barcát választotta

Vágólapra másolva!
2022.07.29. 19:16
null
Jules Koundé elmondta, Xavi személye az egyik fő ok, amiért a Barcát választotta (Fotó: FC Barcelona/Twitter)
Mint ismert, a Chelsea is versenyben volt Jules Koundé szerződtetéséért, de a Sevilla volt játékosa csütörtökön az FC Barcelonához írt alá. A francia válogatott védő egy nappal később elárulta, miért (vagy inkább ki miatt) a választotta a katalán együttest.

 

A Sevilla sportigazgatója, Monchi elmondta, hogy a Chelsea a klubbal és Jules Koundéval is megegyezett múlt hét csütörtökön, de a londoniak végül kihátráltak az üzletből.

„A döntésüket azzal indokolták, hogy nem volt biztos a játékos helye a csapaton belül. Aztán kis idő elteltével ismét jelentkeztek, de időközben megjelent a Barcelona is, amely jobb ajánlatot tett, így klubrekordot jelentő összegért (eddig a 40 millió euróért eladott Wissam Ben Yedder tartotta a csúcsot – a szerk.) adtuk el Julest” – idézte Monchit a klub hivatalos oldala.

Az állításnak némileg ellentmond, hogy sajtóhírek szerint a védő a Chelsea helyett inkább a Barcelonát választotta. A 23 éves hátvéd így indokolta döntését.

„A vezetőedző, Xavi személye az egyik fő ok, amiért én is itt vagyok. Többször beszéltem vele. Lebilincselő volt, ahogy kommunikált. Volt néhány tartalmas beszélgetésünk, és ugyanúgy látjuk a futballt. Itt az ideje, hogy mindent beleadjak, hogy minél több játékpercem és fontos szerepem legyen a klubnál.”

 

A Sevilla sportigazgatója azt is elárulta, hogy kaotikus volt a klub helyzete, ezért voltak kénytelenek Diego Carlost (Aston Villa) és Koundét is eladni. Állítása szerint a Manchester City is érdeklődött utóbbi iránt, akinek korábban kétszer is megtiltották, hogy elmenjen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik