La Liga: korábbi Man. City- és Real-edző lesz a Betisnél

Vágólapra másolva!
2020.07.07. 12:10
null
A chilei szakember a tavaly nyár óta foglalkoztatott spanyol Rubit váltja (Fotó: AFP)
Bár a hivatalos aláírás még hiányzik, a spanyol sportsajtó kész ténynek tekinti, hogy vezetőedzőként rövidesen Manuel Pellegrini ül le a La Liga alsóházában található Real Betis kispadjára.

 

A chilei szakember a tavaly nyár óta foglalkoztatott spanyol Rubit váltja, akit június 20-án menesztettek a gárda idénybeli gyengélkedése miatt, minek következtében a Betis csak a 14. a húszcsapatos élvonalban.

Az Onda Cero úgy tudja, hogy Pellegrini – akivel a zöld-fehér klub vezetői háromhetes tárgyalássorozat végén jutottak dűlőre – két évre szóló szerződésben állapodott meg. A 66 esztendős szakember és a Premier League-ben szereplő londoni West Ham United útjai decemberben váltak el, s már akkor több klub is jelentkezett érte, az ABC szerint Spanyolországból a Valencia, Törökországból a Fenerbahce akarta szerződtetni.

Pellegrini – aki Angliában bajnoki címet nyert a Manchester Cityvel – végül a La Ligát választotta, a Marca szerint már csak a múltbéli kötődés miatt is, merthogy korábban a Villarreal, a Real Madrid és a Málaga vezetőedzője is volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik