La Liga: feliratkozhat a rekorddöntők listájára Inaki Williams

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.01. 17:34
null
Inaki Williams pénteken elképesztő rekordot dönthet meg (Fotó: La Liga)
Az Athletic Bilbao fáradhatatlan üdvöskéje, Inaki Williams egymást követő 203. tétmérkőzésén léphet pályára a spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga), amivel megdönthetné a korábbi Real Sociedad-védő, Juan Larranaga rekordját. Félelmetes belegondolni, mennyi erőfeszítés kellett e szám, vagy épp a La Liga többi egyéni csúcsának eléréséhez.

 

Inaki Williams az Alavés elleni meccsen dönthet rekordot, ráadásul hazai környezetben, a San Mamésban. A spanyol válogatott támadó hihetetlen sorozata 2016 áprilisában kezdődött, amikor csereként lépett pályára az Atlético Madrid ellen – az 1–0-ra elveszített meccs óta Williams a baszk egylet összes La Liga-találkozóján részt vett.

„Hihetetlen büszkeség az Athletic Bilbao címerét viselni a mezeden. A csapattársaim a családtagjaim is egyben. Amióta a felnőttcsapatban játszom, bármit megteszek. Ha az edző azt mondja, törjek át egy téglafalat, akkor megteszem" – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Inaki Williams.

Hogy kontextusba helyezhessük, mióta játszik megszakítás nélkül a támadó: 2016-ig a Real Madrid még „csak" tízszer ünnepelhetett BL-címet, Erling Haaland a Bryne FK utánpótlásában futballozott, az Egyesült Államok elnöke pedig Barck Obama volt.

A 27 éves játékos 2014-ben debütált a Bilbaóban, eddig 303 meccsen 67 gólt termelt.

A La Liga egyéni rekordjainak jelentős részét az FC Barcelonától az idén nyári átigazolási időszakban távozó Lionel Messi tartja. Az argentin világklasszis 21 év alatt többek között a legtöbb bajnoki gólt jegyezte (474), valamint az egy idényen belül szerzett legtöbb találat (50) és gólpassz (21) is az ő nevéhez fűződik.

Magyar vonatkozást is találunk a rekorderek listáján: a legendás Kubala László megosztva (a spanyol Batával) birtokolja az egy bajnokin legtöbb gólig jutó labdarúgó címét, mivel 1952-ben hetet vágott a Sporting Gijónnak. Az összesített örökranglistán a 30. helyet foglalja el, 138-szor volt eredményes.

SPANYOL LA LIGA
8. FORDULÓ
21.00:
Athletic Bilbao–Deportivo Alavés (Tv: Spíler2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik