1–0 helyett 0–1 – a Real Madrid ezúttal legyőzte a Betist

Murányi DomonkosMurányi Domonkos
Vágólapra másolva!
2021.08.28. 21:50
null
Dani Carvajalt (jobbra) ünnepli Miguel és Karim Benzema, a Real Madrid nehéz meccset nyert meg (Fotó: AFP)
Dani Carvajal góljával a Real Madrid 1–0-ra nyert Sevillában a Ferencváros Európa-liga-csoportellenfele, a Real Betis vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 3. fordulójában.

 

SPANYOL LA LIGA
3. FORDULÓ
Betis–Real Madrid 0–1 (0–0)

Sevilla, Benito Villamarín Stadion. Vezette: Alejandro Hernández
Betis: Rui Silva – Montoya, Pezzella, Víctor Ruiz, Miranda – Guido Rodríguez, Guardado (Camarasa, 70.) – Ruibal (Tello, 70.), Canales (Joaquín, 82.), Fekir – Juanmi (Borja Iglesias, 77.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Miguel (Rodrygo, 83.) – F. Valverde, Casemiro, Isco (Lucas Vázquez, 66.) – Bale (Asensio, 66.), Benzema, Vinícius Júnior (E. Hazard, 77.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Carvajal (61.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Amíg Barcelonában Lionel Messi, Torinóban Cristiano Ronaldo utáni éráról beszélnek, addig Madridban az optimista Real-szurkolók a Kylian Mbappé-korszak előtti utolsó mérkőzésként tekintettek a Betis elleni összecsapásra, amely egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek, a királyi egylet ugyanis a felek legutóbbi öt bajnokija alkalmával csak egyszer győzte le a sevillai zöld-fehéreket.

Jól kezdte a meccset Carlo Ancelotti legénysége, Karim Benzema már az 5. percben nagyon közel járt a gólszerzéshez, ám az idő múlásával már elmaradtak a madridi helyzetek, a Betis pedig egyre inkább felvette a meccs ritmusát. Az első félidő paprikás hangulatban fejeződött be, a csapatok igazságos döntetlennek vonulhattak pihenőre.

A vendégek a második játékrész elején is veszélyesen játszottak, Benzema még egy lesgólt is fejelt, de aztán megint kiegyenlítődött meccs, mígnem egy óra játék után elérkeztünk a találkozó fordulópontjához. A 61. percben két hazai támadó kettő az egyben vezethette rá a labdát Miguelre, a Marcelót és Ferland Mendyt helyettesítő ifjú madridi balhátvédre, ám Juanmi eladta a labdát, s ebből fordulhattak a vendégek…

…körülbelül fél perccel később a másik oldalon Benzema adott be a bal szélről, a jobb oldalon felfutó Dani Carvajal pedig 12 méterről kapásból, estében kilőtte a jobb alsó sarkot. 0–1

A spanyol válogatott friss keretéből kimaradó jobbhátvédnek a 296. tétmérkőzésén ez volt a hetedik gólja a Real Madrid felnőttcsapatában, míg a gólpasszt adó Benzema három forduló után már öt kanadai pontnál (2+3) jár a La Liga mostani kiírásában.


A Betis ereje a végjátékra szinte teljesen elfogyott, ám a 97. percben így is sikerült eljutnia egy nagy egyenlítési lehetőségig, amelyet azonban a Barcelona-nevelésű Martín Montoya elpuskázott.

A Real Madrid így begyűjtötte a három pontot, és három idegenbeli bajnoki után két hét múlva már újra otthonában, a Santiago Bernabéu Stadionban léphet pályára, amelyben a Celta Vigót fogadja majd. Ami a Ferencváros Európa-liga-csoportellenfelét, a Betist illeti: a sevillai zöld-fehérek három kör után nyeretlenek, a válogatott szünetet követően a Granada ellen próbálhatnak majd javítani.

A FORDULÓ TOVÁBBI EREDMÉNYEI ÉS PROGRAMJA
Celta Vigo–Athletic Bilbao 0–1
(I. Williams 34.)
Elche–Sevilla 1–1 (Roco 11., ill. en-Nesziri 40.)
Real Sociedad–Levante 1–0 (Barrenetxea 42.)
Mallorca–Espanyol 1–0 (Dani Rodríguez 27.)
Valencia–Alavés 3–0 (Wass 3., C. Soler 45+2., Guedes 60.)
VASÁRNAP

17.00: FC Barcelona–Getafe (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
19.30: Cádiz–Osasuna (Tv: Spíler2)
19.30: Rayo Vallecano–Granada
22.00: Atlético Madrid–Villarreal (Tv: Spíler2)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid3218–4+47
2. Valencia3215–1+47
Sevilla3215–1+47
4. Mallorca3213–1+27
5. Atlético Madrid223–1+26
6. Real Sociedad3214–40 6
7. Athletic Bilbao3122–1+15
8. Barcelona2115–3+24
9. Cádiz222–20 2
10. Granada221–10 2
11. Villarreal220–00 2
Osasuna220–00 2
13. Levante3214–5–12
14. Betis3212–3–12
15. Elche3211–2–12
16. Espanyol3210–1–12
17. Celta Vigo3121–3–21
18. Getafe220–2–20
19. Rayo Vallecano220–4–40
20. Alavés331–8–70

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a kitartó figyelnüket, jó éjszakát kívánunk!

90+7. perc: VÉGE, 1–0-RA NYERT A REAL MADRID!

90+7. perc: És megvolt a Betis egyenlítési esélye! Tello elhúzott a bal szélen, Militao nem akarta bántani, a balszélső az alapvonaltól középre gurított, ám Montoya ballábas, bal alsóba tartó 13 méteres lövésére Courtois átért.

Két perc van már csak hátra, egyértelműen kijelenthető, hogy a hazai játékosok ereje elfogyott. De azért a szívük még viszi őket előre.

90+1. perc: Sárga lap Casemirónak Camarasa visszahúzásáért.

Hat perc a ráadás!

90. perc: Most pedig maga Hazard lőtt kapura, de Rui Silva a helyén volt.

90. perc: Hazard előkészítése után Asensio durrantott fölé 20 méterről.

89. perc: Most volt némi lendület a Betis támadásában, de Joaquín gyatra megoldással elszórta a labdát.

Próbálkozgat a Betis, de úgy tűnik, elfáradt a hazai csapat. Manuel Pellegrini éppen rápillantott az órájára. Nincs már sok hátra.

Carvajal ment át balhátvédnek, Lucas Vázquez pedig az ő helyét átvéve jobb oldali védőként folytatja a meccset.

83. perc: Rodrygo be is állt a fiatak balbekk helyére.

Miguel kapott görcsöt, társai jelzik, hogy nem tudja folytatni.

82. perc: Canales helyén a veterán Joaquín az utolsó percekre a hazaiaknál.

80. perc: Hazard kapott sárga lapot időhúzásért.

77. perc: Juanmit Borja Iglesias váltotta hazai oldalon a pihenő alatt. Cserélnek a vendégek is: Vinícius helyett Eden Hazard a pályán.

Bő negyedórával a vége előtt újra ivószünet.

74. perc: Camarasa gondolta úgy, hogy jó 30-ról meg tudja lepni Courtois-t, nem lett igaza…

73. perc: Canales eladta a labdát a felezővonalnál, ebből fordultak a vendégek, Asensio hozta fel a labdát középen, mellette kísérte a támadást két társa is, ő azonban inkább kapura lőtt 20 méterről, ám célt tévesztett.

70. perc: Tello mellett Camarasa is beállt, Ruibal és Guardado ment le.

Cristian Tello érkezik majd a Betisbe… Montoya és Miranda után ő lesz a harmadik exbarcelonai a pályán a hazaiaknál.

69. perc: Ruibal szánta el magát lövésre körülbelül 22 méterről, kissé balról, de ez a labda is középre ment Courtois-hoz.

68. perc: A hazaiak jobbhátvédje, Montoya megint ballal lőtt kapura, Courtois ezúttal is gond nélkül hárított.

66. perc: Isco és Bale helyett Asensio és Lucas Vázquez a pályán a fővárosiaknál.

„1–0 helyett 0–1” – nem véletlenül írja ezt a Marca az élő tudósításában… Carvajal találata előtt óriási gólszerzési lehetőséget szalasztott el a hazai csapat.

61. perc: GÓL, VEZET A REAL MADRID! Kevesebb mint fél perccel azután, hogy a sevillaiak elrontottak egy kettő az egy elleni játékszituációt a vendégek tizenhatosánál, Benzema adott be a bal oldalról, nagyjából a tizenegyesponttal egymagasságban, a hosszú oldalon érkező Dani Carvajal pedig lendületből érkezve estében, kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot 12 méterről. 0–1

A nagy számok törvénye alapján könnyen lehet, hogy valamelyik Betis-játékos előbb-utóbb megkapja a második sárgáját…

59. perc: Montoya szabálytalankodott Viníciusszal szemben, ismét villant a sárga!

A hazai közönség legnagyobb örömére Casemiro felrúgta Alejandro Hernández játékvezetőt. Természetesen véletlenül… Mindketten jót derültek az eseten.

58. perc: Vinícius két védőt, Ruibalt és Montoyát átverve gyönyörűen hozta magát (lövő)helyzetbe, de a lövése már nem sikerült jól.

A Real Madrid az első félidőhöz hasonlóan a második játékrészt is jól kezdte.

54. perc: Miguel adott be a bal szélről, Vinícius érkezett középen, de hét méterre a Betis kapujától nagyon rosszul találta el a labdát. Több mint kecsegtető lehetőség volt!

53. perc: Benzema most már a kapuba fejelt, de az előzőnél is nagyobb lesen állt. Érvénytelen a találat.

52. perc: Rui Silva hatalmasatt védett Benzema közeli fejesénél, ám a francia csatár lesről érkezett Bale beadására. Így aztán szöglet helyett kifelé jött szabadrúgás.

47. perc: Benzemáé az első lehetőség a második félidőben, de lövése nem volt veszélyes.

Két fokot hűlt a hőmérséklet, már „csak” 23 fok van Sevillában.

A szünetben egyik csapat sem cserélt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

Az első félidőben a Betis játékosai héttel több pontos passzt adtak egymásnak, mint a vendégek. A kapura lövési mutató: 2–1. Összességében elmondható, hogy a mérkőzés eddig kiegyenlített, az eredmény igazságos.


45+3. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben Betis–Real Madrid 0–0! A hazai publikum nagyon kifütyülte egyébként Alejandro Hernándezt, amikor lefújta az első játékrészt.

Jót fog tenni a szünet mindkét csapatnak, főleg a hazaiaknak…

És még a Betis vezetőedzőjének, Manuel Pellegrininek is felmutatta a sárga lapot Alejandro Hernández.

45+1. perc: Ruibal belerúgott Viníciusba, ez is sárga!

Három perc a hosszabbítás az első félidő végén.

44. perc: Canales is besárgult, ő Miguelnek ütött oda.

43. perc: Pezzella kapott sárga lapot szövegelésért. Miguel is sárgát kapott, amiért beletérdelt Ruibalba.

41. perc: Canales vágta előre hosszan a labdát, Juanmi megtartotta azt Militaóval szemben, majd 18 méterről el is tudta lőni, de Courtois védeni tudott – a labda középre pattant ki a belga kapusról, ám a társaknak sikerült felszabadítaniuk.

Öt perc van még hátra az első félidőből.

38. perc: Isco vállalkozott lövésre húsz méterről, kissé jobbról, de célt tévesztett, a labda elsuhant a jobb kapufa mellett.

37. perc: Valverde előretörése és passza után Carvajal nyesett alá a labdának az alapvonal közeléből a jobb oldalon, Rui Silva a léc fölé tolta a labdát.

36. perc: Montoyahúzott befelé a jobb oldalról, majd 20 méterről, ballal, a gyengébbik lábával kapura lőtt, de a lövésben nem volt erő.

34. perc: Lendült Isco lába, de Víctor Ruiz blokkolt. A spanyol támadó nagyjából 14 méterről, veszélyes helyről próbálkozott.

Alejandro Hernández játékvezető ivószünetet rendelt el. Spanyolországban általában nem a félidők közepén, hanem kicsit később, 28-30 perc játék után szoktak frissíteni a játékosok.

31. perc: Guardado passzolt Fekirhez a vendégek tizenhatosának előterében, a Betis kiválósága 22 méterről, középről jócskán fölé lőtt jobb lábbal.

Közben a hazai publikum sárga lapot reklamál, Carvajal vágta fel az iménti akció során Mirandát.

29. perc: Canales nyert párharcot a bal szélen Militaóval szemben, lövésszerű beadása a háló tetején landolt.

Nem nagyon van most benne a Real Madrid játékában a gól – persze, ez esetében sokszor semmit sem jelent… –, Militao lehetősége óta nem tudott helyzetbe kerülni a vendégcsapat.

23. perc: Fekir kapott műesésért sárga lapot! A francia futballista betört a vendégek tizenhatosára, majd elesett anélkül, hogy Valverde bántotta volna. Jó ítélet született.

21. perc: Guido Rodríguez lőtt kapura középről, 20 méterről, Courtois magabiztosan védett.

Helyzetek nélkül teltek el az elmúlt percek, a mezőnyben folyt a játék.

A Real Madrid tizenhat idegenbeli meccs óta veretlen a La Ligában. Vendégként legutóbb 2020 novemberében, a Mestallában kapott ki a bajnokságban (Valencia, 1–4).

13. perc: Isco labdavesztése után kontratámadást vezethettek volna a hazaiak, de nagyon lassan szövögették az akciójukat, így a madridiaknak volt idejük visszazárni.

11. perc: FEKIR! A francia szélső csaknem 30 méterről, balról végzett el szabadrúgást, megpróbálta meglepni Courtois-t, és bizony a labda be is suhant volna a bal alsóba, ha a belga kapus nem ér oda időben.

A Real Madrid az első két bajnoki mérkőzésén összesen hét gólt szerzett (4–1 az Alavés, 3–3 a Levante ellen), legutóbb a 2011–2012-es idényt kezdte eredményesebben (10 góllal), még José Mourinho irányításával.

7. perc: Miltao próbálkozásánál Rui Silvának kellett észnél lennie.

5. perc: Ez centimétereken múlt! Vinícius lefutotta a bal szélen Guido Rodríguezt, betört a tizenhatoson belülre, középre gurított labdája Guardadóról Benzema elé pattant, aki futtából, 13 méterről, középről a bal alsó sarok mellé lőtt. Rui Silva, a Betis kapusa szemmel verte a labdát.

3. perc: Carvajal passzolta be a labdát a védők mögé a jobb oldalon, Valverde az alapvonalról beadott, Víctor Ruiz fejjel tisztázott.

Tökéletes futballidő van Sevillában, 25 fokot mérnek.

1. perc: A Real Madrid kezdte a mérkőzést, Benzema gurította hátra a labdát.

A sevillaiak zöld-fehérben, a vendégek sötétkék mezben játszanak ezen az estén.

A csapatok már az öltözőfolyóson, hamarosan meg is érkeznek a pályára.

• A Betist irányító Manuel Pellegrini a 2009–2010-es idényben a Real Madrid vezetőedzője volt.

• A Betis kezdőcsapatának tagjai közül Martín Montoya és Juan Miranda az FC Barcelona nevelése, Sergio Canales pedig a Real Madridban játszott korábban. Nabil Fekirt aligha kell bemutatni bárkinek, a francia támadó – a Transfermarkt adatbázisa szerint – a sevillai egylet legértékesebb játékosa 25 millió eurós értékével.

• A Betis két 1–1-es döntetlennel kezdte a bajnokságot (a Mallorca és a Cádiz ellen), míg a Real Madrid az Alavés 4–1-es legyőzése után az elmúlt fordulóban 3–3-as döntetlent játszott idegenben a Levantéval. A Santiago Bernabéu Stadionban zajló, de rövidesen most már befejeződő felújítási munkálatok miatt Carlo Ancelotti gárdája a harmadik bajnoki meccsét is idegenben vívja, a válogatott szünet után azonban visszatér a legendás létesítménybe, és a következő fordulóban otthon csap össze Celta Vigóval.

• Szombati hír a Real Madrid háza tájáról, hogy Álvaro Odriozola az idény végéig az olasz élvonalbeli Fiorentinához került kölcsönbe. A megállapodás vételi opciót nem tartalmaz.


• A fővárosi együttesből sérülés miatt továbbra is hiányzik Toni Kroos, Marcelo, Ferland Mendy és Luka Modric – utóbbi futballista a horvát válogatott világbajnoki selejtezőkre készülő keretéből is kikerült. Marcelo és Mendy távollétében a 20 éves Miguel kezd a védelem bal szélén, neki a mai lesz a hetedik meccse a királyiak felnőttcsapatában. Bekerült a kezdőcsapatba Vinícius Júnior, aki ebben a bajnokságban 55 játékperc alatt már három gólt szerzett – annyit, mint a 2020–2021-es évadban összesen.

• A találkozót magyar szemüvegen keresztül is figyelhetjük, hiszen a Betis a pénteki sorsoláson azonos csoportba került a Ferencvárossal az Európa-ligában. A Real Madrid az Interrel, a Sahtar Doneckkel és a moldovai Sheriff Tiraspollal szerepel majd egy csoportban a Bajnokok Ligájában – az olasz és az ukrán együttessel az előző idényben is megmérkőzött a csoportküzdelmek során.

• A Real Madrid a legutóbbi öt idegenbeli bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert a Betis ellen, összességében viszont a két csapat előző öt La Liga-meccséből a királyi együttes csak egyen győzött – tavaly szeptemberben, éppen Sevillában 3–2-re.

Köszöntjük kedves Olvasóinkat a spanyol bajnokság 3. fordulójában rendezendő Betis–Real Madrid mérkőzés online közvetítésében!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik