La Liga: az Espanyol szerint gyanús, hogy Lewandowski játszhat a derbin

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.30. 18:09
null
Robert Lewandowski (balról a második) ott lesz ott lesz az Espanyol elleni rangadón (Fotó: Getty Images)
Hivatalos közleményben tiltakozott a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Espanyol az ellen a döntés ellen, melynek értelmében Robert Lewandowski hárommeccses eltiltása felfüggesztésre került, így az FC Barcelona lengyel csatára pályára léphet a szilveszter napjén esedékes városi rangadón.

Az Espanyol különösnek tartja, hogy kevesebb, mint 24 órával az FC Barcelona elleni mérkőzés előtt ideiglenesen felfüggesztették a Robert Lewandowskira kiszabott büntetést, mindezt azután, hogy több ízben is elutasították a Barcelona fellebbezését. (...) Klubunk úgy véli, hogy ez a döntés komoly hatással van a csütörtökön megkezdett bajnoki forduló eredményére, akárcsak a mi csapatunk felkészülésére. Szerintünk ez egy hatalmas igazságtalanság a korábbi precedensek tekintetében. Szeretnénk jelezni, hogy a jelenlegi idény során az Espanyol többször is ehhez hasonló helyzetben találta magát, de egyszer sem tárgyalták egy adott mérkőzés hetében klubunk fellebbezéseit” – áll a „hullámos papagájok” közleményében.

Az októberi Aranylabda-gálán Gerd Müller-díjjal jutalmazott, 34 éves csatár,Robert Lewandowskiaz Osasuna elleni november 8-i összecsapáson a 11. percben sárga lapos figyelmeztetést kapott mezhúzásért, majd húsz perccel később már mehetett az öltözőbe, miután letarolta David Garciát.

Amikor lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll. Ezt később a pályát elhagyva megismételte. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb „a bírói döntés megkérdőjelezésének” nevezte a gesztust. Lewandowski egymeccses eltiltást a kiállításért kapott, a további büntetést pedig a tiszteletlen viselkedéséért szabták ki rá.

Később a szövetség illetékes testülete elutasította a katalán klub fellebbezését, most azonban a madridi választott bíróság ideiglenes jogvédelem keretében felfüggesztette a játékos eltiltását.
Lewandowskit ezt megelőzően legutóbb 2013. február 9-én, még a Borussia Dortmund színeiben állították ki.

SPANYOL LA LIGA
15. FORDULÓ
Szombat, 14.00:
Barcelona–Espanyol (Tv:Spíler2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik