La Liga: a Real Madrid megszerezte a 16 éves brazil csodagyereket – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.15. 15:30
null
Endrick hivatalosan is a Real Madrid labdarúgója (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid bejelentette, hogy szerződést kötött a brazil Palmeiras 16 éves tehetségével, Endrickkel – ezt maga a spanyol óriásklub jelentette be a hivatalos Twitter-oldalán.

A Real Madrid, a Palmeiras, Endrick és családja megállapodtak abban, hogy a játékos 2024 júliusában, nagykorúsága elérését követően csatlakozni fog a klubhoz” – fogalmaz a királyi klub
szűkszavú közleménye.

Endrick Felipe Moreira de Sousa

Született: 2006. július 21., Brazíliaváros (Brazília)
Magasság: 173 cm
Posztja: csatár
Klubjai: Palmeiras (2017–)
Válogatottság/góljai: U17 (4/5)
Sikerei: brazil bajnok (2022)

Noha a klub ezt nem jelentette be, az átigazolásokra szakosodott olasz újságíró, Fabrizio Romano értesülései szerint Endrick egy 2027-ig érvényes kontraktust írt alá a Real Madriddal, amely adott esetben 2030-ig is meghosszabbítható. A királyi gárda mindent beszámítva hatvanmillió eurót, plusz 12 millió eurónyi adót fizet a brazil tehetségért.

A csatár legkorábban csak 2024 nyarán húzhatja magára a habfehér mezt, ugyanis ekkor csatlakozik a fővárosi gárdához, ennek az oka pedig az a brazil átigazolási szabály, amely szerint a játékosok 18 esztendős koruk előtt nem igazolhatnak külföldre.

Először 2022 januárjában írtunk Endrickről, a Palmeiras – akkor még 15 éves – csatáráról. A brazil játékos hihetetlen szólógóllal hívta fel magára a figyelmet, amelyet klubja utánpótláscsapatában szerzett. Azóta szinte egy teljes év eltelt, s Endrick a 2023-as esztendőt már úgy kezdheti meg, hogy a Real Madrid kötelékébe tartozik. A madridi klub úgy fizetett ki összesen 72 millió eurót a szupertehetségnek kikiáltott labdarúgóért, hogy a csatár másfél évig még biztosan nem húzhatja magára a Real mezét.

A ballábas brazil fő posztja ugyan klasszikus középcsatár, de nem érzi magát kényelmetlenül a széleken sem. Endrick gyors, agilis, robbanékony, alacsonyan tartja a súlypontját és nem utolsósorban tud lőni. Persze nem szabad és nem is lehet komoly következtetéseket levonni abból a kevés mérkőzésből, amelyet a felnőttcsapatban játszott, az viszont látszik, hogy nem egy átlagos fiatalért csengetett ki ennyi pénzt a Real Madrid. Annak ellenére, hogy 173 centiméterével az alacsonyabb játékosok közé tartozik és fiatalon vékonynak számított, ma már nem lehet csak úgy ellökni, a nála méretesebb védőkkel is felveszi a harcot.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik