Javier Tebas beszámolója szerint az FC Barcelona termelte a legtöbb veszteséget az elmúlt idényben (Fotó: AFP)

 

„A 2020–2021-es idényben körülbelül 700 millió eurós veszteségünk volt, ennek a fele a Barcelonától származik. Vannak más nagy csapatok, amelyek megpróbálták elkerülni, és sikerült is nekik" – nyilatkozta a La Liga elnöke hétfőn a Mundo Deportivónak. Hozzátette, hogy rendkívül magasak a fizetések a klubnál, így muszáj lesz változtatásokat hozniuk. „Remélem, hogy sikerül úgy csökkenteniük a fizetéseket, hogy Lionel Messi is a csapatnál marad."

Javier Tebas arról is beszélt az interjúban, hogy a Barcelona nagy bevételeket tud generálni, viszont rendeznie kell a tartozásait. „Mindig is magasak voltak a fizetések, viszont amikor a koronavírus-járvány miatt veszélybe került a labdarúgás, akkor ennek megérződött a hatása az együttesnél. Ilyenkor muszáj valamit tenned. Ha nem csökkentik a béreket, akkor veszélybe kerülhet Lionel Messi szerződése."

A Real Madrid nagyszerűen kezelte a járványhelyzetet, talán az európai topcsapatok közül a legjobban, így ha le akarják igazolni Mbappét, akkor az az ő döntésük lesz" – zárta gondolatait a La Liga elnöke.