La Liga: olasz válogatott csatárt igazolt a sereghajtó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.22. 13:19
A spanyol élvonalbeli bajnokság (La Liga) utolsó helyén álló Levante kölcsönbe megszerezte Giuseppe Rossit, a Fiorentina 28 esztendős olasz labdarúgóját – számolt be róla a valenciai klub, igaz, a csatárnak még át kell mennie az orvosi vizsgálatokon.

Giuseppe Rossi nagy ígéretként a Manchester Unitedben kezdte profi pályafutását, kölcsönben a Newcastle-ben és a Parmában szerepelt, mielőtt 2007-ben a Villarrealhoz szerződött, amelyben pályafutása legszebb éveit töltötte el. Öt spanyolországi idénye alatt 136 bajnokin 54-szer volt eredményes, 2008-ban bemutatkozott az olasz válogatottban, amelyben összesen harminc alkalommal lépett pályára, és hét gólt szerzett.

Rossi 2013 januárja óta a Fiorentina játékosa, de sérülés miatt csak májusban debütált a firenzei klubban. Rossi a Fiorentinában csupán 41 tétmeccsen játszott, és 26-szor volt eredményes, a mostani szezonban tizenegy bajnokin egyszer sem talált be.

Rossinak több súlyos sérülése is volt korábban: 2011 októbere és 2013 májusa között nem játszhatott szalagszakadás miatt, majd térdsérülés miatt 2014 augusztusa és 2015 áprilisa között volt harcképtelen többek között.

Bár a Levante bejelentette Rossi érkezését, a közleményben az szerepel, hogy az olasz támadónak még meg kell felelnie az orvosi vizsgálatokon, hogy az átigazolás végleges legyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik