La Liga: 10 meccs, 10 gól 35 évesen – télen viszi a Barca?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.30. 13:22
Egyre biztosabb, hogy az FC Barcelona januárban gólra éhes támadóval erősíti meg a keretét. A katalán csapat lehetséges téli érkezői között már számos név felbukkant a katalán sajtóban, amelyben pénteken Dirk Kuyt és Alexandre Pato érkezése volt a téma a címlapokon.

A Sport cikke szerint Robert Fernández sportigazgató képzeletbeli jegyzetfüzetében már húsz olyan játékos neve szerepel, akik erősítést jelenthetnek támadófronton a következő átigazolási időszakban.

(Forrás: 101 Great Goals)
(Forrás: 101 Great Goals)

A Barcelonában a Messi, Neymar, Suárez támadótrió helye megkérdőjelezhetetlen, de Pedro távozásával és Rafinha sérülésével a cserepadon nem áll túl fényesen, mivel Munir és Sandro még nem elég érett a legmagasabb szinthez.

Robin van Persie (32 éves), Ricardo Oliveira (35), Ezequiel Lavezzi (30), Dirk Kuyt (35). Miért igazolna a Barcelona 30 év feletti, legszebb napjait maga mögött hagyó támadót? A válasz egyszerű.

Mivel ha mindenki egészséges, a Messi, Neymar, Suárez hármas kiszoríthatatlan a kezdőből, így logikus lépés lenne olyan támadót igazolni, aki tapasztalt a legmagasabb szinten, viszont reklamálás nélkül elviselné, ha az idény 80 százalékában a kispadon kapna helyet.

A legújabb név, a már 35 éves Dirk Kuyt azért kelthette fel a Barcelona érdeklődését, mert régi-új klubcsapatában, a Feyenoordban 10 bajnoki mérkőzésen 10 gólt szerzett, ebből két – egymást követő – találkozón is mesterhármast ért el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik