Geyse Ferreira (balra) jogtalanul játszott a kupában, klubja bűnhődhet érte (Fotó: Getty Images)

 

A Királyné-kupa nyolcaddöntőjében a Barcelona az Osasunát (9–0), míg a Sevilla a Villarrealt (1–0) búcsúztatta. A katalán csapatban pályára lépett Geyse Ferreira, akit az előző idényben két sárga lappal állítottak ki a Madrid CFF–Huelva kupameccsen. Ferreira azóta átigazolt Barcelonába, eltiltása érvényben maradt, klubja viszont ennek ellenére pályára küldte őt az Osasuna ellen.

A Sevilla Villarreal elleni meccsén Nagore Calderón volt a pályán eltiltása ellenére. A 29 éves játékos az előző idényben a Granadilla Tenerife (nem összetévesztendő a férfi másodosztályban vitézkedő CD Tenerifével) elleni Királyné-kupa negyeddöntőn kapott azonnali piros lapot, klubja ezt az eltiltást szegte meg.

Spanyol sajtóhírek szerint úgy az Osasuna, mint a Villarreal óvást nyújtott be a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetségnél (RFEF), amelyet a szervezet elfogadott – így a Sevillát és a Barcelonát egyaránt ki fogják zárni a sorozatból, csupán a hivatalos bejelentés várat magára.

Ezzel eldőlt, hogy három egymást követő idény után nem a Barcelona nyeri meg a Királyné-kupát, valamint az is, hogy a spanyol bajnokságot magabiztosan vezető, valamint a női Bajnokok Ligájában is érdekelt „gránátvörös-kékek” idén biztosan nem fognak „triplázni”.