Király-kupa: En-Nesziri triplájával jutott tovább a Sevilla, nyert az Atlético is

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.04. 20:57
null
Jusszef en-Nesziri góljainak köszönhetően könnyedén nyert a Sevilla (Fotó: Facebook/SevillaFC)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla és Real Sociedad is könnyedén legyőzte harmadosztályú ellenfelét a spanyol Király-kupában. Mateu Lahoz hiába állította ki a Sevilla edzőjét, Jorge Sampaolit, az andalúziai csapat 5–0-ra nyert a Linares Deportivo ellen, míg a Real Sociedad a Logronést múlta felül. Az Atlético Madrid a másodosztályú Real Oviedót győzte le 2–0-ra. A Mallorca szenvedett, csak hosszabbításban sikerült kiharcolni a továbbjutást a Pontevedra ellen.

Jorge Sampaolit, a Sevilla argentin edzőjét a játékvezető a 19. percben kiállította. A Sevillát ez nem zavarta meg, Jusszef en-Nesziri rövid időn belül két gólt is szerzett. Előbb a 38. percben Marcos Acuna beadását fejelte a kapuba, majd két perccel később Erik Lamela szerzett labdát a Linares térfelén, majd tálalt az érkező marokkói csatár elé, aki bal lábbal a kapuba lőtt. (VIDEÓ ITT ÉS ITT)

A második félidőt úgy folytatta a Sevilla, ahogy az elsőt abbahagyta. Luciano Squadrone a saját kapujába fejelt az 57. percben. (VIDEÓ) Bő tíz perccel később Joan Jordas szólója után Lamela szerzett gólt. (VIDEÓ) Az 5–0-s végeredményt en-Nesziri állította be, aki a csereként beállt Jesus Navas passzából meglőtte saját maga harmadik gólját. (VIDEÓ)

A Real Sociedad is még az első félidőben vezetést szerzett a harmadosztályú Logronés ellen. Illaramendi passzolta fel a labdát Brais Méndeznek, ő átvétel helyett a lábai közt elengedte a labdát a befutó Robert Navarrónak, aki magabiztosan értékesítette a helyzetét. (VIDEÓ ITT) A Real Sociedad hiába alakított ki lehetőségeket, több gól nem született, így egygólos győzelemmel jutott a legjobb 16 közé.

Csak a hosszabbításban tudott nyerni a Mallorca a harmadosztályú Pontevedra ellen. A rendes játékidőben 14 próbálkozásból, csak ötször találták el a kaput, a hazaiak nem tudták tartani magukat a hosszabbításban. Előbb Abdón Prats, majd Vedat Muriqi volt eredményes, így a Mallorca nehez ugyan, de továbbjutott.

Az Atlético Madrid kétgólos győzelmet aratott a másodosztályú Real Oviedo ellen. A 24. percben szép támadás végén Griezmann tálalt Marcos Llorente elé, aki átvétel nélkül a kapuba helyezte a labdát. (VIDEÓ) A mérkőzés hajrájában két cserejátékos, Ángel Correa és Pablo Barrios hozta össze az Atlético második találatát. A 19 éves spanyol Barrios az előző fordulóban az Arenteiro ellen is gólt szerzett. (VIDEÓ) Az Atlético Madrid magabiztos győzelemmel jutott a legjobb 16 közé.

A másodosztályú Alavés kihasználta, hogy az élvonalbeli Valladolidtól már az 5. percben kiállították Zuhair Feddalt. A mérkőzés így is kiegyenlített volt, amelyet Mamadou Sylla 11. percben szerzett gólja döntött el az Alavés javára.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Linares Deportivo (III)–Sevilla 0–5
UD Logronés (III)–Real Sociedad 0–1
Pontevedra (III)–Mallorca 0–2 – hosszabbítás után
Real Oviedo (II)–Atlético Madrid 0–2
Deportivo Alavés (II)–Real Valladolid 1–0

CF Intercity (III)–FC Barcelona 3–4

Szerdán játszották:
Cartagena (II)–Villarreal 1–5
Espanyol–Celta Vigo 3–1
La Nucía (III)–Valencia 0–3
Ceuta (III)–Elche 1–0
Levante (II)–Getafe 3–2
Sporting Gijón (II)–Rayo Vallecano 2–0

Cacereno (IV)–Real Madrid 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik