Király-kupa: Ancelotti nem érti, hogyan játszik ennyire más félidőket a csapata

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.27. 11:58
null
Carlo Ancelotti szerint nehéz megmagyarázni a csapata eltérő teljesítményét (Fotó: Getty Images)
Korábban beszámoltunk arról, hogy a Real Madrid fordított az Atlético Madrid elleni Király-kupa-mérkőzésen, és 3–1-es győzelmének köszönhetően bejutott a sorozat elődöntőjébe. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti csapata teljesítményéről és játékosairól is beszélt – ezt a Marca szemlézte. 

 

„Mindenki elkötelezett volt és ez a legfontosabb. Sok segítséget kaptunk a kispadról, amire jelenleg nagy szükségünk van, mindenki ki tudja venni a maga részét” – kezdte Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

Az Atlético Madrid elleni Király-kupa-találkozó első félidejében a „királyiak” nem játszottak jól, Álvaro Morata góljával a „matracosok” vezettek a szünetben. A blancók edzője elmondta, nem volt ideges a félidőben, a rossz játék ellenére szerinte megvoltak a helyzeteik.

„Inkább mentálisan változtunk a második félidőre, majd a cseréknek köszönhetően feljavultunk. Azt is nehéz megérteni, hogy egy olyan csapat, amelyik az első félidőben ilyen rosszul játszik, hogyan tud ilyen jól játszani a másodikban.”

Ancelotti a Real két brazil szélsőjéről, Vinícius Júniorról és Rodrygóról is beszélt: „Vini jó teljesítményt nyújtott és nagyon várta, hogy a saját szurkolói előtt játszhasson. Sajnálatos, ami a meccs előtt történt, de szerencsére ő a találkozóra koncentrált. Rodrygo csodálatos gólt szerzett, innen nagyon könnyűnek tűnt, holott kivitelezni sokkal nehezebb volt. Később azért cseréltem le, mert érzett valamit az Achillesében.”

A szakvezető jogosnak gondolja Sztefan Szavics piros lapját, ugyanakkor Dani Ceballos esetére nem emlékszik. Kiemelte, hogy az Atleti nagyon jól játszott, egy kicsit másképp, ahogy megszokhatták tőlük, valamint a frusztrációjukat is megérti.

A Real Madrid mellett az FC Barcelona, az Athletic Bilbao és az Osasuna jutott be a legjobb négy közé a kupában, az elődöntő sorsolását január 30-án, hétfőn tartják.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Real Madrid–Atlético Madrid 3–1
(0–1, 1–1, 2–1)– hosszabbítás után
Madrid,Santiago Bernabéu Stadion.Vezette:Soto Grado
Real Madrid:Courtois – Nacho (Odriozola, 115.), Éder Militao, Rüdiger, F. Mendy (Ceballos, 44.) – Camavinga, Kroos (Asensio, 74.), Modric – Valverde (Rodrygo, 69., Mario Martín, 115.), Benzema, Vinícius Júnior.Vezetőedző:Carlo Ancelotti
Atlético:Oblak – Molina, Szavics, Hermoso, Reinildo – Koke (Kondogbia, 83.), De Paul (Saúl Níguez, 83.), Lemar (Carrasco, 74.) – Griezmann (P. Barrios, 91.) – Ángel Correa (Depay, 74.), Álvaro Morata (Witsel, 63.).Vezetőedző:Diego Simeone
Gólszerző:Rodrygo (79.), Benzema (104.), Vinícius Júnior (120+1.), ill. Álvaro Morata (19.)
Kiállítva:Szavics (99.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik