Király-kupa: a Bilbao szurkolói elutasítják a zárt kapus döntőt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.02. 20:59
Az Athletic Bilbao szurkolói elutasítják, hogy kedvenc csapatuk a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött lépjen pályára a Real Sociedad ellen a labdarúgó spanyol Király-kupa döntőjében, még akkor is, ha emiatt együttesük lemarad az európai kupaindulásról.    

Az európai szövetség (UEFA) jelezte a két baszk együttesnek: amennyiben a fináléra nem kerül sor augusztus 3-a előtt, úgy a győztest illető Európa-liga indulási jog a bajnokság 7. helyezettjére száll. A bilbaói drukkerek viszont akár abban is benne lennének, hogy csak jövőre játsszák le a döntőt, amennyiben így a találkozóra nézők előtt kerülhet sor. A szurkolói klub szombaton a közösségi médiában sürgette az egyesületet: feleljen „egyértelműen és erőteljesen” az UEFA „arrogáns” üzenetére. feleljen „egyértelműen és erőteljesen” az UEFA „arrogáns” üzenetére.

A fanatikusok „egyértelmű választásnak” nevezték azt az esetleges döntést, amelyben a két opció az Európa-liga-szereplés, illetve a szurkolók előtt megvívandó kupadöntő. A világjárvány miatt a 27. fordulót követően felfüggesztett La Ligában a Real Sociedad a negyedik, Bajnokok Ligája-szereplést jelentő helyen áll, pontazonossággal az ötödik Getaféval, amely – jelen állás szerint – a második számú kontinentális kupasorozatban indulhatna.

A Bilbao 10. a tabellán, lemaradása nyolc pont a 6. helyezett Atlético Madrid mögött, a fővárosiak az Európa-liga selejtezőjében lennének érdekeltek, amennyiben így érne véget az élvonal.

A Király-kupa döntőjére eredetileg április 18-án került volna sor Sevillában, az új időpontot még nem jelölte ki a spanyol szövetség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik