Kimondták a válást? A Marca szerint Mourinho távozik

Vágólapra másolva!
2012.12.03. 10:18
null
A Marca szerint vége Pérez és Mourinho „szerelmének” (Fotók: Marca)
A madridi Marca napilap hétfői száma szerint immár biztos, hogy José Mourinho a szezon végén távozik a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madridtól. Az újság úgy tudja, Florentino Pérez klubelnök és a portugál vezetőedző kimondta a válást, már csak a távozás részleteit kell megtárgyalniuk.

A Marca hétfőn címlapján kürtölte világgá a hírt: José Mourinho jövő júniusban biztosan elhagyja a Real Madridot. Bár a portugál szakemberrel kapcsolatban már többször felvetődött, hogy elhagyhatja a blancókat, a madridi újság most kész tényként számol be a szakításról.

A Real Madridhoz igen közel álló – a fővárosi klubbal mindennap legalább tíz oldalon foglalkozó – lap cikke szerint Florentino Pérez klubelnök és José Mourinho is egyetért abban, hogy a Special One ideje lejárt a spanyol csapat élén.

A Marca mai címlapja
A Marca mai címlapja

A beszámoló szerint Pérez úgy véli, Mourinho szép lassan öngyilkosságot követ el a döntéseivel (például amikor az Atlético elleni, szombati derbi előtt kiment a közönség elé, hogy aki akarja, az kifütyülhesse) és a nyilatkozataival az együttes vezetőedzőjeként, és a portugál tréner is úgy érzi, hogy nincs értelme tovább a szélmalomharcnak.

Mourinho ugyanis már többször is tett utalást arra korábban, hogy nem kapja meg a kellő támogatást a klubtól, és a Marca szerint az edző azért érez így, mert a Real Madrid nem biztosított számára egy szóvivőt. Mou a Real egy korábbi játékosát szerette volna maga mellett tudni, aki a kényes ügyekben a nyilvánosság elé állt volna, például a spanyol szövetség, a liga és az UEFA döntéseivel szemben.

Mourinho Luís Figo szerződtetését javasolta, akivel az Internél is együtt dolgozott, de a korábbi portugál futballista nem éppen békés körülmények között távozott annak idején a Realtól Pérez első elnöklésekor.

A blancók vezetőedzőjének emellett meggyűlt a baja a szurkolókkal és néhány játékosával is. A drukkerek egy része azt szeretné, ha távozna, míg – bár a nyilvánosságnak mást mutatnak – néhány futballistája is Mourinho ellen van, és Florentino Pérez nem segít a szakembernek a széthúzást okozó egyének eltávolításával.

A Marca szerint azonban nem számíthatunk zajos távozásra: az elnök nem szeretne az idény közben megválni a trénertől, de az újság szerint abban már mindkét fél biztos, hogy júniusban vége a közös munkának – még a tizedik BEK/BL-győzelem megszerzése esetén is.

Hogy mi lesz Mourinho sorsa, az persze nagy kérdés, a PSG, a Manchester United és a Chelsea is felvetődött már lehetséges célállomásként, míg Milánóban is minden bizonnyal tárt karokkal várnák az Internél.

Egy dolog azonban a Marca szerint biztos: a válást kimondták a felek, júniusban új időszak kezdődik a Real Madridnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik