Jin és jang: csakis Messi vagy CR kaphatja az Aranylabdát

Vágólapra másolva!
2012.10.09. 13:55
Lehetett Robin van Persie-nek elképesztő egy éve, Andrés Iniesta adhatott zseniális passzokat és nyerhetett Európa-bajnokságot a spanyol válogatottal, Andrea Pirlo pedig kis túlzással egyedül vezethette fináléba (na jó, Mario Balotelli is kellett hozzá...) az olasz csapatot az Eb-n – ebben az évben csakis két futballista kaphatja meg az Aranylabdát. Legalábbis a spanyol média szerint ez a hétvégi el Clásico tanulsága.

A fiúk egy másik bolygóról – a goal.com karikatúrája
A fiúk egy másik bolygóról – a goal.com karikatúrája
A fiúk egy másik bolygóról – a goal.com karikatúrája
A fiúk egy másik bolygóról – a goal.com karikatúrája
A fiúk egy másik bolygóról – a goal.com karikatúrája

A különböző fogadóirodáknál természetesen több játékosra is lehet fogadni. Ha a Swansea kiválósága, Leon Britton hódítja el az Aranylabdát, az például 250-szeres pénzt jelentene a bátor (őrült?) fogadónak. De Xavi oddsa is egészen jó: 33-as.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki érdemelné meg az Aranylabdát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ezzel szemben jelenleg minden jel arra mutat, hogy csak Lionel Messi és Cristiano Ronaldo kaphatja meg az idei Aranylabdát – Spanyolországban legalábbis így gondolják (a fogadóirodáknál még Iniesta is esélyes...). De hogy melyikük, az még kérdés. Nincs „tisztázva" ugyanis, hogy mi ér többet.

Messi sorozatban a negyedik Aranylabdáját nyerheti el, miután az előző szezonban rekordot jelentő összesen 73 gólt szerzett klubszinten, megdöntve ezzel a korábbi éllovas Gerd Müller csúcsát (67). Az argentin azonban „mindössze" a Király-kupát nyerte meg a csapatával, miközben Cristiano Ronaldo bajnoki címre vezette a Real Madridot és igen meggyőző teljesítménnyel rukkolt ki a nyári Európa-bajnokságon.

A vasárnapi el Clásico után természetesen szinte minden spanyol médium a meccsel, C Ronadóval és Messivel foglalkozott – az Aranylabda szemszögéből.

20minutes.es: „A portugál és az argentin csillag tovább küzd egymással és magának követeli az Aranylabdát. A szezonbeli első el Clásicóval sikerült elkerülniük azt, hogy valaki végleges választ adjon arra, melyikük is érdemli meg.”

El País: „Messi és Cristiano hibátlanul játszottak, aktívan, kiszámíthatatlanul és igényesen futballoztak. Mindkét játékos győzelemre akarta vezetni a csapatát, ami után megérdemelten tapsolhatott 400 millió néző világszerte. A találkozó mellőzött minden berögzült el clásicós taktikát, nagyon izgalmas és látványos előadás volt. Senki sem bosszankodott a jelenkor egyik legjobb futballmeccse után. Két kiváló együttes, és a két világklasszis futballista, Ronaldo és Messi párharca volt.”

Sport: „Voltak udvarias momentumok, de az idegek lassan előtérbe kerültek. Szomorúság, öröm és a világ legjobb játékosai – ezek jellemezték az összecsapást. A bajnokság jinje és jangja: Leo Messi és Cristiano Ronaldo, két csillag, akik előnyt kovácsoltak a lehetőségekből, s a logika alaptörvényeit hazudtolják meg. Különösen amikor egymás ellen játszanak. A végeredmény azt jelenti, hogy a Barcelonának megmaradt a nyolcpontos előnye a Real Madriddal szemben, de teljesen egyértelmű, hogy ez a mérkőzés két játékosról szólt, akik egy másik galaxisból érkeztek: Messiről és Ronaldóról.”

Mundo Deportivo: „A Clásicón a Barcelona kilenc centiméterrel alacsonyabb volt a Real Madridnál, de Messi egyre csak nőtt és nőtt. Nem csak, hogy ő fordította meg a mérkőzés állását, de ő vezette a csapat legveszélyesebb támadásait is. Az argentin csillag különleges. Raúlt már lehagyta, s egy gólra van Di Stéfano rekordjától a Clásicón elért gólok tekintetében. Messi hatalmas: 17 gólt szerzett 22 klasszikuson, és úton van a negyedik Aranylabdája felé, Ronaldo pedig úgy néz ki, mint aki nem tudja, mi többet tehet még azért, hogy megállítsa Messit.”

Marca: „Két Aranylabda lenne a legjobb. Mourinhónak igaza van, mindketten egy másik bolygóról származnak, nekünk pedig minden pillanatra emlékeznünk kellene, amikor látjuk őket játszani. A két legjobb játékos ezúttal is letette a névjegyét.”

MESSIT ÉS RONALDÓT MÉLTATTÁK A SPANYOL LAPOK

EMLÉKEZTETŐ
SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN, 7. FORDULÓ
FC Barcelona–Real Madrid 2–2 (Messi 31., 61., ill. C. Ronaldo 23., 66.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik