Játékossors: eldőlt, hogy Dani Alves nem tér vissza a Barcelonához – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.11.11. 14:46
null
Dani Alves hiába ajánlotta fel a szolgálatait, a jelek szerint nem lesz újra Barcelona-játékos (Fotó: AFP)
Eldőlt Dani Alves sorsa az FC Barcelonánál – állítja a goal.com. A lap beszámolója szerint hiába tűnt úgy, hogy a héten akár tárgyalóasztalhoz is ülhetnek egymással a felek, a katalán klub vezetősége úgy döntött, nincs szükség egyeztetésekre, nem ajánl új szerződést a csapatot öt éve elhagyó, a klub nehéz anyagi helyzete kapcsán szolgálatait felajánló brazilnak.

 

 

Az elmúlt napok sajtóhíreiből világosan látszott, hogy a 38 éves szélső ugyan forszírozná az ügyet, Barcelonában finoman szólva is szkeptikusak azt illetően, hogy a veterán szélső szerződtetése lenne a jó lépés a jövő csapatának felépítése felé. A goal.com spanyol nyelvű kiadása azt írja, hogy bár a vezetőségből többen nagyra értékelték Dani Alves ajánlatát, mely szerint jelképes összegért is visszatérne a csapathoz, végül arra jutottak, hogy nem tartanak igényt a brazil bekk szolgálataira. Ezzel eldőltnek látszik az UOL által a hét közepén felvetett állítás, mely még arról szólt, Alves és a Barca képviselői a hét második felében asztalhoz ülnek egy esetleges szerződés részleteit megbeszélendő.

Dani Alves szeptemberben távozott legutóbbi klubjától, a brazil Sao Paolótól, így jelenleg szabadon igazolható. Sajtóhírek szerint januártól állt volna az FC Barcelona rendelkezésére. Szerződtetésének azonban adminisztratív akadályai is lettek volna: a spanyol élvonalban bevezetett, nyáron épp Lionel Messi szerződéshosszabbítását megakadályozó szigorú gazdasági feltételek ugyanis megelőzendő az esetleges trükközéseket nem engedélyezik, hogy jelképes összegekért, mint például egy euró foglalkoztassanak játékosokat. Ennek oka a lehetséges trükközés kizárása volt. Például a szabályok között szerepel, hogy a futballisták nem kaphatnak kisebb fizetést, mint a legutóbbi profi szerződésükben szereplő összeg fele. A más bajnokságokból érkező futballisták esetében más az arányszám, ám ott is meghatároztak minimálértékeket – ez okozhatott volna gondot Alvesnél is.

A 119-szeres válogatott játékos 2008 és 2016 között futballozott a Barcában, amellyel többek között hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert.

Az El Mundo Deportivo eközben arról ír, játékos helyett Xavi stábtagjaként térhet majd vissza a Camp Nouba a brazil…

Persze kérdés, hogy a bekk friss olimpiai bajnokként úgy érzi-e, eljött a visszavonulása ideje.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik