Ibrahimovic nem tudja, Guardiolának mik a tervei vele (Fotó: Action Images)

Zlatan Ibrahimovic nem ünnepelte meg a Barcelona sikerét a Joan Gamper-kupán, és a svéd támadó a meccs után kifakadt az újságíróknak.

„A klubvezetők azt mondták, hogy nem akarnak eladni engem, de azt nem tudom, hogy mik az edző tervei velem, mivel nem beszél velem. Az utóbbi hat hónapban Guardiola mindössze két alkalommal állt szóba velem" – mondta Ibrahimovic a Milan elleni meccs után, aki ennek ellenére maradna Barcelonában.

„Nem tudom, mi a probléma. Elégedett vagyok ennél a csapatnál, és szerződés is köt a klubhoz, de arról hallani, hogy el akarnak adni" – tette hozzá a svéd válogatott támadó.

Josep Guardiola nem sokkal később az újságírókon keresztül válaszolt Ibrahimovicnak, és úgy nyilatkozott, a svéd játékos ügye nem hasonlítható Samuel Eto'o 2009-es esetéhez.

„Ha csak két alkalommal beszéltünk, annak megvan az oka. Nem szeretném most megmagyarázni a klub érdekében. Ha Ibrahimovic nálunk marad, akkor a csapatom része lesz. Majd augusztus harmincegyedike után beszélek vele a miértekről" – mondta Guardiola.

„Ez az ügy nem hasonlít Samuel Eto'o esetére. Én a Barcelona edzője vagyok, nem pedig egy játékosé. Nem tehetek szemrehányást Ibrahimovicnak az edzésen nyújtott munkájáért, mivel profi módon dolgozik, de az egyéniség előbbre való a futballtudásnál" – jelentette ki a szakember.

Adriano Galliani, a Milan ügyvezetője egyébként tegnap együtt vacsorázott Sandro Rosell-lel, a Barcelona elnökével, és az olasz elmondta, a „vacsora célja nem az evés volt”. A tárgyalások várhatóan ma folytatódnak a klubvezetők között.