Ibrahimovicnak (balra) volt már jobb szezonja, Guardiolának pedig jobb formában teljesítő játékosa (Fotó: Action Images)
Ibrahimovicnak (balra) volt már jobb szezonja, Guardiolának pedig jobb formában teljesítő játékosa
(Fotó: Action Images)

„Ha valaki 65 millió eurót költ egy futballistára, és utána nem játszatja, azt elmegyógyintézetbe kell küldeni" – mondta a COM Rádióban Mino Raiola, a svéd center ügyeinek képviselője és intézője, utalva Pep Guardiolára, aki bizony néha bizony mellőzte a tavaly nyáron szerződtetett Ibrahimovicot.

A menedzser elárulta még, hogy a svéd esetében az angliai folytatásnak komoly esélye van, és Ibrahimovicnak is jó teszt lenne kipróbálnia magát a Premier League-ben.

A kijelentéséért később a menedzser elnézést kért, a klub részéről pedig Joan Oliver általános igazgató fogalmazta meg a választ.

„A csapat edzőjére tett utalás nagyon rossz színben tüntetett fel bennünket. A klubnak nincs szüksége pénzre. Nem áll szándékunkban senkit sem eladni. Amennyiben a helyzet mégis túl bonyolulttá válna, akkor le kell ülnünk tárgyalni erről a kérdésről, de a klubnak jelen pillanatban ez nem áll szándékában."

Eddig a klub üzenete, amely a jelek szerint ragaszkodik ugyan a svédhez, de nem mindenáron. Amennyiben ugyanis a helyzet elmérgesedik, Ibrahimovicnak mehetnékje van, mert bizonytalannak érzi a pozícióját, több és biztosabb játéklehetőséget szeretne, akkor tárgyalási alapot képezhet az eligazolása.

Kérőkben, több játéklehetőséget ígérő csapatokban aligha szenved hiányt a svéd csatár, angol klubok is érdeklődnek utána, de lehetősége van visszatérni a Serie A-ba is, ezúttal az AC Milanhoz.