Ibrahimovic a rá váró feladatokra összpontosít: újra bajnok lenne (fotó: Action Images)


„A Real Madrid nagy kihívás a számára. Mourinho a világ legjobb edzője, vagy egyike a legjobbaknak. benne ugyan hiszek, de a Real Madrid sikerességében nem” – válaszolt arra a kérdésre a hórihorgas csatár, hogy mit vár az ellenlábastól a portugál vezetőedző érkezése után.

Ibrahimovic természetesen hozzátette, hogy véleménye szerint a következő idény végén is a Barcelona triumfálhat a spanyol pontvadászatban, azaz korábbi vezetőedzője az új állomáshelyén kudarcot fog vallani.

A svéd támadó korábban egy éven át dolgozott a trénerrel Itáliában, és akkor bajnoki címet nyert vele az Internél, azonban azt mondja, hogy Barcelonában jobban érzi magát. „A világ legjobb klubjánál vagyok. Olaszországban majdnem mindent megnyertem, így elhatároztam, hogy új kihívás után nézek, és nagy lépést tettem a Barca ajánlatának elfogadásával” – nyilatkozta Ibra, akinek gyűjteményéből továbbra is hiányzik a BL-trófea.

A támadó szerint kézzel fogható a különbség az olasz és a spanyol labdarúgás között. „Odaát a futball túl taktikus, Spanyolországban viszont sokkal támadóbb focit játszanak. A Barcára különösen igaz ez, de Olaszországban is sokat tanultam, és ott is élveztem, hogy futballista vagyok.”