Hivatalos: Raúl búcsút intett a Real Madridnak

Vágólapra másolva!
2010.07.26. 13:50
null
Véget ért egy korszak a Real Madridnál (Fotó: www.realmadrid.com)
Ma délután egy órakor a Real Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klubot profiként 1994 óta szolgáló legenda, Raúl távozik a királyi gárdától. A klasszis egyelőre nem árulta el, hogy valóban a Schalkéban folytatja-e pályafutását, de az biztos, hogy vagy Angliába, vagy Németországba igazol.

Sokan talán még akkor sem akarták elhinni, hogy Raúl távozik a Real Madridtól, amikor a királyi gárda vasárnap késő este bejelentette: ma délután egy órakor hivatalosan elbúcsúztatja az együttes csapatkapitányát, a legendát, akinek neve örökre egybeforrt a klubéval.

Aztán délután egy órakor megjelent a felcím a Real hivatalos honlapján: „Köszönjük, Raúl!" Ezzel egy időben a Santiago Bernabéu Stadion előtt több száz szurkoló várta a klasszist, akit a stadion különtermében búcsúztattak el.

„Nagyon nehéz nap ez a számomra. Futballista vagyok és tovább játszom, de mindig hűséges leszek a Real Madridhoz. Mindig a legjobbamat próbáltam adni a klubért. Köszönöm a klubnak, köszönöm mindenkinek, aki támogatott az itt töltött évek során! Sohasem felejtem el – búcsúzott a láthatóan meghatódott Raúl. – Életem legnagyobb álma teljesült azzal, hogy a Real játékosa lehettem."

Két nap alatt két legendát veszített el a Real: 
Guti után Raúl is távozott (Fotó: Action Images)
Két nap alatt két legendát veszített el a Real: Guti után Raúl is távozott (Fotó: Action Images)

„Ma új szakasz kezdődik az életemben. Nagyon boldog voltam a Real Madridnál, és mindig kész leszek rá, hogy segítsem a klubot, ha szükség lesz rám" – tette hozzá a klasszis, aki nem felejtett el jobbulást kívánni Alfredo di Stéfanónak, a klub tiszteletbeli elnökének, majd távozóban megállt a rá váró szurkolók előtt, elköszönt tőlük, és aláírásokat osztott.

A 33 éves Raúl 1994 óta szolgálta a Real Madrid felnőttcsapatát, ezen idő alatt hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett a királyi gárdával. Raúl ezenkívül kétszeres spanyol gólkirálynak vallhatja magát, ráadásul ő a Real történetének legeredményesebb góllövője (322 találat), és a legtöbb mérkőzésen is ő ölthette magára a madridiak fehér mezét (729 hivatalos találkozó).

A 102-szeres spanyol válogatott csatár várhatóan hamarosan bejelenti, hogy a német bajnoki ezüstérmes Schalke csapatában folytatja pályafutását – mai sajtótájékoztatóján azonban még nem tette meg. „Ma még Madridban vagyok, minden másról holnap beszélhetünk. Először még a családommal kell megbeszélnem a dolgokat – mondta Raúl, aki elismerte, hogy tárgyalt a Schalkéval. – A németek valóban érdeklődtek irántam, és nagyon alapos tárgyalásokat folytattunk. Néhány napon belül eldöntöm, hogy a Bundesligába igazolok-e, de más klubok is szeretnének megszerezni. Egy biztos, vagy Németországban, vagy Angliában folytatom.”

Ha a klasszis valóban a Schalkénél folytatja, akkor sem biztos, hogy képes lesz régi formájában tündökölni, annak ellenére, hogy Felix Magath köré akarja építeni csapatát. Az viszont biztosra vehető, hogy ebben az esetben a gelsenkircheniek szertárában a kínai válogatott Hao Csün-min leadja hetes mezét…

A Real Madrid szegényebb lett egy legendával.

RAÚL, A REAL MADRID LEGENDÁJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik