Gyász: Megtisztelő volt vele egy csapatban játszani – Tóth-Zele József Gentóról

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.01.18. 21:17
null
Gento (balra) és Tóth-Zele József a Real Madrid öregfiúk (Fotó: Puskás Intézet)<br />
Tóth-Zele József, a Real Madrid korábbi ifjúsági edzője jól ismerte Francisco Gentót, a spanyol klub 88 éves korában elhunyt csatárklasszisát. Az 1956-ben külföldre menekült magyar szakember a Real öregfiúk csapatában évekig játszott együtt a világ egyetlen hatszoros BEK-győztesével.

 

„Nem láttam nála sebesebb játékost, ő volt a világ leggyorsabb szélsője. Öcsi balösszekötőben mindig csak elkiáltotta magát, hogy »Paco, mész!«, és ő már viharzott is a vonal mellett. Rendkívül egyszerű ember volt, kellemes társaság, aki mindenkit tisztelt és őt is mindenki tisztelte. Amikor visszavonulása után már az öregfiúkban játszott, én ifiedző voltam a klubnál és edzéseken mindig szerettem kapura rúgni a kapusoknak. Amikor egyszer meglátta, milyen jól rúgok, kérte, hogy álljak be hozzájuk. Ott is ragadtam, megtisztelő volt évekig vele egy csapatban játszani” – mondta Tóth-Zele József a Nemzeti Sportnak.

 

Konferencia a Bernabéu Stadionban Puskás emlékére Amancióval, Santamaríával, Gentóval, Tóth-Zele Józseffel (Fotó: Puskás Intézet)
Konferencia a Bernabéu Stadionban Puskás emlékére Amancióval, Santamaríával, Gentóval, Tóth-Zele Józseffel (Fotó: Puskás Intézet)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik