FFT: a Real nagy húzása, aki 16 évesen lázba hozta a világot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.23. 11:55
Mindenkinek leesett az álla, amikor 2017-ben, 16 évesen megvette a Real Madrid. Vinícius Júnior most mindent elmondott a FourFourTwo-nak, amit tudnunk kell róla.

A kedves olvasó mit csinált 16 éves korában? Talán el kell gondolkodnia rajta. Vinícius Júnior azonban nem felejti el egykönnyen ezt az időszakot. Ő lett minden idők második legdrágább brazil futball exportcikke Neymar után, amikor a Real Madrid 46 millió euróért megvette a Flamengótól.

A spanyol klub tíz nappal azt követően jelentette be a vásárlás tényét (ő lett az első olyan felnőtt játékosa a Real Madridnak, aki ebben az évezredben született), hogy Vinícius a felnőttek közt is bemutatkozott Maracanában, ahol megkérte példaképét, Robinhót, aki maga is volt a Real Madrid játékosa, hogy cseréljenek mezt.

Gyerekkoromban Ronaldinho, Robinho és Neymar volt a példaképem. Úgy éreztem, mágikus képességűek. Főként azt tanultam meg tőlük, hogy nem szabad tartanom semminek a kipróbálásától, ha egy védővel állok szemben. Akadémista korom óta eszerint élek egészen mostanáig. Manapság Neymar a legnagyobb ebben a tekintetben, de Rodrygóban és Marcelóban is megvannak ezek az adottságok. Mindennap figyelem a játékukat.”

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik