Felkészülés: Morata elemében volt, az Atlético kiütötte a Juvét

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.08. 07:42
null
Álvaro Morata háromszor is betalált korábbi csapatának (Fotó: AFP)
Ha Tel-Avivba nem is utaztak el, végül csak megrendezték a Juventus–Atlético Madrid felkészülési labdarúgó-mérkőzést: a vasárnap Torinóban lejátszott meccsen a vendég madridi labdarúgócsapat 4–0-ra győzött.

 

Mint beszámoltunk róla, az izraeli hadsereg és a Gázai övezet katonai szervezetei között fellángoló harcok, az ismétlődő rakétatámadások miatt döntött úgy a két csapat, hogy biztonsági okokból nem utazik el a Tel-Avivba meghirdetett találkozóra – ehelyett a Juventus contiassai edzőközpontjában mérkőztek meg.

A Juve szempontjából talán jobb lett volna, ha törlik a meccset a felkészülési programból, hiszen Madridba visszatérő kölcsönjátékosuk, a háromszor a kapuba találó Álvaro Morata vezérletével az Atlético nagyon kitömte őket. Szerzett egy gólt Matheus Cunha is, sőt volt kiváló lehetősége Joao Félixnek is, azonban a több nagy védést bemutató Wojciech Szczesny kifogta a tizenegyesét.

Egyéb megpróbáltatás is érte az olaszokat: az észak-amerikai túrát személyes okokból kihagyó Adrien Rabiot ezúttal játéklehetőséghez jutott, ám alig húsz perc után véget ért számára a meccs – és a napja a kórházban végződött… Csapattársával, Bremerrel olyan balszerencsésen ütközött, hogy hat öltéssel kellett összevarrni a fejbőrét.

Moise Kean fegyelmi okokból maradt ki a torinói együttesből, Paul Pogba, Federico Chiesa, Luca Pellegrini és Weston McKennie pedig sérült.

Egy hét múlva mindkét gárda számára megkezdődik a hazai bajnokság: a Juventus a Sassuolót fogadja, míg az Atlético Madrid a Getafe vendége lesz jövő hétfőn.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
JUVENTUS–ATLÉTICO MADRID 0–4 (0–2)
Torino
JUVENTUS:
Szczesny (Perin, a szünetben) – Danilo (Rugani, 69.), Bonucci (Gatti, a szünetben), Bremer, Alex Sandro – Fagioli (Miretti, a szünetben), Locatelli, Zakaria (Rabiot, a szünetben; Barbieri, 69.) – Di María (Rovella, 69.), Vlahovics, Soulé. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
ATLÉTICO MADRID: Grbic – Szavics (Á. Correa, 69.), Witsel, Reinildo – Molina (Kondogbia, 69.), Lemar (Renan Lodi, 69.), Koke, Saúl (Matheus Cunha, 69.) – M. Llorente (Hermoso, 69.), Joao Félix (Wass, 69.) – Morata (Griezmann, 69.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Morata (10., 43., 61.), Cunha (90+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik