Felkészülés: hatalmas góllal győzte le a Barcelona a Real Madridot – videó

Vágólapra másolva!
2022.07.24. 07:29
null
Raphinha a második fellépésén is betalált a Barcában (Fotó: AFP)
Raphinha bombagóljával az FC Barcelona 1–0-ra legyőzte a Real Madridot felkészülési mérkőzésen Las Vegasban.

Az FC Barcelona amerikai túrájához a hét közepén csatlakozó Xavi kisebb meglepetést keltett azzal, hogy gyakorlatilag a lehető legerősebb összetételben küldte pályára a csapatát, bekerült a kezdőbe a bemutatkozó mérkőzésén Robert Lewandowski is, aki mellett Raphinha és Ansu Fati futballozott a támadósorban. A védelem jobb oldalán Ronald Araújo szerepelt Vinícius Júniorral szemben. A Real Madridban debütált Antonio Rüdiger és Aurélien Tchouaméni is.

Az első kapura lövés a tizedik percben Lewandowski nevéhez fűződött, a második Federico Valverdééhez, aki irgalmatlanul nagy kapufát lőtt 25 méterről. Két perccel később Ansu Fati hagyta ki a meccs addigi legnagyobb helyzetét.

Valverde kapufája

Ansu Fati nagy helyzete

Robert Lewandowski először játszott a Barcában
Robert Lewandowski először játszott a Barcában
…Antonio Rüdiger (jobbra) pedig a Real Madridban (Fotók: AFP, Getty Images)
…Antonio Rüdiger (jobbra) pedig a Real Madridban (Fotók: AFP, Getty Images)

A 27. percben nagyon agresszíven és jól támadott le a Barcelona a királyi gárda tizenhatosának előterében, Éder Militao csúnyán eladta a labdát, amelyet Raphinha húsz méterről hatalmas erővel zúdított a bal felső sarokba. 0–1

A spanyol bajnok részéről az első félidőben Valverde mellett Vinícius Júnior jelentette a legnagyobb veszélyt az ellenfél kapujára, utóbbival olyannyira nehezen bírtak a katalánok védői, hogy a játékrész végén Jordi Alba révén egyszer el is követtek vele szemben egy csúnya szabálytalanságot, melyet követően – barátságos mérkőzés ide vagy oda – kisebb csetepaté alakult ki a pályán.

A szünetben a Barca ötöt, a Bajnokok Ligája-győztes hatot cserélt, utóbbinál beállt a Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos középpályástrió is. A fővárosiak részéről Marco Asensio puskázta el a legnagyobb lehetőséget a második játékrészben, míg a gránátvörös-kékek játékosai közül Franck Kessié lábában maradt benne egy gól. Az utolsó percek a meccset egyedüliként végigjátszó Thibaut Courtois-ról szóltak, aki Ousmane Dembélé két lövésénél is bravúrt mutatott be, majd Sergino Dest ballábas löketét tolta fölé.

A mérkőzés összefoglalója


A Real Madrid az amerikai „kirándulása” során a mexikói Club Américával és a Juventusszal is megmérkőzik még, utóbbi együttessel a Barcelona is összecsap, amely a New York Red Bullsszal is játszik a jövő héten.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Real Madrid–FC Barcelona 0–1 (0–1)
Las Vegas (Nevada), Allegiant Stadion.
Real Madrid:
Courtois – Lucas Vázquez (Odriozola, 70.), Militao (Jesús Vallejo, 62.), Alaba (Nacho, a szünetben), Rüdiger (F. Mendy, a szünetben) – F. Valverde (Modric, a szünetben), Camavinga (Casemiro, a szünetben), Tchouaméni (Kroos, a szünetben) – Rodrygo (Mariano, 70.), E. Hazard (Asensio, a szünetben), Vinícius Júnior (Ceballos, 70.)
Barcelona: Ter Stegen (Inaki Pena, 62.) – R. Araújo (Dest, 62.), Christensen (F. de Jong, a szünetben), Eric García (Piqué, 62.), Jordi Alba (Balde, a szünetben) – Gavi (Kessié, a szünetben), Busquets (Nico González, 62.), Pedri (Sergi Roberto, 62.) – Raphinha (Depay, 62.), Lewandowski (Aubameyang, a szünetben), Ansu Fati (O. Dembélé, a szünetben)
Gólszerző: Raphinha (27.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik