Felkészülés: gólparádét rendezett a Barcelona az első amerikai meccsén – videó

Vágólapra másolva!
2022.07.20. 04:25
null
Ha nem is hivatalos meccsen, de Raphinha megszerezte az első gólját az FC Barcelona játékosaként (Fotó: Getty Images)
Egyesült államokbeli túrájának első állomásán az FC Barcelona labdarúgócsapata 6–0-ra legyőzte az Inter Miamit felkészülési mérkőzésen.

Az FC Barcelona nyári sztárigazolása,Robert Lewandowski is ott volt már új csapatával az észak-amerikai profiliga (MLS) Keleti főcsoportjának kilencedik helyén álló, Phil Neville által irányított Inter Miami elleni előkészületi találkozón, a meccs előtt edzett is a stadionban, de a mérkőzésen nem lépett pályára, mint ahogy a kisebb egészségügyi problémával bajlódó Gerard Piqué és Ferran Torres sem.

Robert Lewandowski a meccs előtt a stadionban végzett különmunkát (Fotók: AFP, Getty Images)
Robert Lewandowski a meccs előtt a stadionban végzett különmunkát (Fotók: AFP, Getty Images)

Bemutatkozott viszont a Barca mezében a Chelsea-től érkező Andreas Christensen és a Leeds Unitedtől megvásárolt Raphinha, utóbbi nem is tétlenkedett, gránátvörös-kék mezben lejátszott első 45 percében lőtt egy gólt kapásból, valamint kiosztott egy-egy gólpasszt Pierre-Emerick Aubameyangnak és Ansu Fatinak, így a katalánok a szünetben már 3–0-ra vezettek Gonzalo Higuaínék ellen.

0–1, AUBAMEYANG

0–2, RAPHINHA

0–3, ANSU FATI

Az első félidőben látottak alapján Franck Kessié hasznos játékosa lehet a Barcelonának (Fotó: Getty Images)
Az első félidőben látottak alapján Franck Kessié hasznos játékosa lehet a Barcelonának (Fotó: Getty Images)

A Barcelona kispadján nem ülhetett ott Xavi, aki az útlevelével kapcsolatos adminisztrációs problémák miatt még mindig Spanyolországban tartózkodik, egész pontosan Madridban, de a hírek szerint szerdán már a csapat után repülhet az Egyesült Államokba.

A szünetben a Barca sort cserélt – érdekesség, hogy Frenkie de Jong középhátvédnek állt be –, a második félidőben pedig újabb három gólt rúgott Gavi, Memphis Depay és Ousmane Dembélé révén.

0–4, GAVI

0–5, DEPAY

0–6, DEMBÉLÉ

A katalánok nem sokáig maradnak már Florida államban, hamarosan repülnek tovább Nevadába, ahol magyar idő szerint vasárnap hajnali 5 órától a Real Madriddal játszanak felkészülési mérkőzést.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Inter Miami–FC Barcelona 0–6
(0–3)
Florida (Fort Lauderdale), DRV PNK Stadion
Barcelona. 1. félidő. Ter Stegen – Dest, Christensen, Eric García, Balde – Kessié, Nico González, Pedri – Raphinha, Aubameyang, Ansu Fati. 2. félidő. Inaki Pena – Sergi Roberto, R. Araújo, F. de Jong, Jordi Alba – Pablo Torre, Busquets, Gavi – O. Dembélé (Collado, 79.), Depay, Abde (Casadó, 84.)
Gólszerző: Aubameyang (20.), Raphinha (26.), Ansu Fati (42.), Gavi (55.), Depay (69.), O. Dembélé (70.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik