Fél Anglia sorban áll a Barca tinijeiért

Vágólapra másolva!
2010.01.27. 18:07
null
Jeffrén Suárez után négy csapat is élénken érdeklődik (Fotó: Reuters)
Spanyol lapértesülések szerint nagy a veszélye annak, hogy angol klubok elszerződtethetik a Barcelona labdarúgócsapatának legígéretesebb fiataljait. Az Arsenal Gai Assulin, a Tottenham Jonathan dos Santos, a Chelsea Thiago Alcántara után érdeklődik, míg Jeffrén Suárezért egyenesen sorban állnak: őt vinné az Everton, a Blackburn, illetve brit csapatként a Celtic, de spanyol klubként a Sevilla is.

A Barcelona utánpótlása messze földön híres, sokan irigyelik a katalán klubot az ott kinevelt játékosokért. Jeffrén Suárez, Jonathan dos Santos, Gai Assulin és Thiago Alcántara esetében reális a veszélye annak, hogy a közeljövőben angol klubokhoz szerződjenek, ugyanis az érdeklődés kifejezetten élénk az irányukban.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az izraeli Gai Assulint házon belül a jövő Lionel Messijeként tartják számon, sőt, ezek szerint már nem csak házon belül, az Arsenal ugyanis kiszemelte magának. Márpedig a francia Arsene Wengernek kifejezetten jó szeme van az ilyesmihez. Az idén áprilisban 19 éves születésnapi tortáját megvágó Gai Yigaal Assulin izraeli nagyválogatott, de még a Barcelona tartalékjában kap rendszeres játéklehetőséget Luis Enriquétől, a felnőtt csapatban 2009. október 29-én játszott először és ezidáig utoljára, a Cultural Leonesa elleni Spanyol Kupa-találkozón.

A Tottenham már elvitt egy Dos Santot a Barcelonából, bár Giovani esete más volt, ő nem tudott gyökeret ereszteni a katalánoknál. Sem... Azóta ugyanis már megjárta az Ipswichet, most a Galatasarayban próbálkozhat majd. Testvére, Johathan előtt azonban ajtót nyitna az a Hotspur, amely a Premier League elitjébe, a dobogóra és a Bajnokok Ligájába vágyik. Jonathan dos Santos idén lesz húsz éves, a szezonban játszott már bajnoki, Spanyol Kupa- és Bajnokok Ligája-mérkőzésen is.

A Chelsea kiszemeltje, Thiago Alcántara do Nascimento áprilisban már a 19. életévét tölti , a 2009–2010-es szezonban eddig csak egy kupamérkőzésen kapott szerepet, de a felnőttek között már az első kiírásban is bemutatkozhatott, így már felnőtt bajnoknak vallhatja magát.

A spanyol Jeffrén Suárezt pedig többen is szívesen szerződtetnék, a négyes legidősebb és így legrutinosabb tagja az Everton, a Blackburn, a Celtic és spanyol a Sevilla látókörébe került be. A 22 éves Jeffrén Suárez az előző idényben bajnoki aranyérmet szerző csapatban két alkalommal is pályára léphetett, a most zajlóban nyolc meccsen kapott bizonyítási lehetőséget, játszott a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.

Nevezettekre kivétel nélkül igényt formálna Pep Guardiola is, ám egyelőre túl fiatalok a nagy feladatokhoz, másrészt az első csapat kerete nélkülük is roppant erős és eleve nem túl olyan idős, hogy mindenáron fiatalítani kellene. Nevezettek ideje még nem érkezett el, más kérdés: mikor és hol jön majd el a valóságban?

NÉGY JÁTÉKOS SZERZŐDTETÉSÉT TERVEZI PEP GUARDIOLA
 

Pep Guardiola négy játékossal szeretné megerősíteni keretét nyáron, de június 30-ig próbálják házon belül tartani a kiszemeltek névsorát, illetve azt, hogy milyen fázisban tart a velük való tárgyalás. Spanyol lapértesülések szerint azonban nagy meglepetés nem várható átigazolás ügyben. A Valencia Eb-győztes bal oldali középpályása, David Silva megszerzése nem új keletű dolog a katalánok háza táján, szerződtetése az átigazolási szezonok visszatérő témája már egy ideje.

Mint ahogyan az Cesc Fabregas visszaszerzése is az Arsenaltól. A londoniak azonban elég határozottan cáfolnak mindenfajta olyan találgatást, amely a középpályás távozásáról szólnak. A brazil jobbhátvédnek, Daniel Alvésnak csupán a helyettesítőjét szeretnék megtalálni a Camp Nouban, míg a cserekapusnak az Atlético Madridtól Sergio Asenjót akarják megszerezni.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik