Higuaín és C. Ronaldo is betalált – ez eddig mindig Real Madrid-sikert eredményezett, most is (Fotó: Reuters)

Az első tíz percben a legnagyobb felhördülést Carlos Kameni váltotta ki, aki parádés védéssel mentette Ángel Di María fejesét – az argentin előtt Mesut Özil teremtett helyzetet.

ELŐSZÖR NYERT AZ OSASUNA – VADÓCZ CSERE VOLT

Megszerezte első győzelmét az Osasuna a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalának 2010–2011-es szezonjában, miután hazai pályán 3–1-re nyert a Real Sociedad ellen a 4. fordulóban.

 

A vezetést először a Real Madrid ellen is betaláló Raúl Tamudo révén a vendégek szerezték meg, a pamplonaiak – akiknél Vadócz Krisztián a 82. percben lépett pályára –  azonban még a szünet előtt fordítottak, majd a második félidőben még egyszer betaláltak.


A másik 20 órakor kezdődő keddi mérkőzésen az Athletic Bilbao 3–0-ra diadalmaskodott a Mallorca ellen.

 

A 22. percben Kameni 2–0-ra alakította a Di María elleni különversenyt, védve a támadó távoli átemelését. A Real hét perccel később előnybe került, miután García kezezése miatt a büntetőpontra mutatott a játékvezető. Cristiano Ronaldo kétszer állhatott neki a tizenegyesnek (egyrészt befutottak a büntetőterületen belülre, másrészt meg is torpant), mindkétszer belőtte – a szünetre minimális előnnyel vonulhatott a Real. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a 43. percben Joan Verdu kihagyja az Espanyol legnagyobb helyzetét.

A folytatásban a lapok hullottak, nem a gólok: Pepe gyorsan összeszedett két felesleges sárgát, így megszemlélhette a pirosat is, majd Galan Cristiano Ronaldo elleni szabálytalanságáért jutott a kiállítás sorsára. Az Espanyol minden játékosa megpróbálta rávenni a játékvezetőt ítélete megváltoztatására, de csak egy sárga lap lett a „jutalmuk", amit a heveskedő Verdu kapott.

A két csapat ezt követően kicsit megnyugodott, bár ez sem emelt sokat a játék (nem túl magas) színvonalán. No meg a Bernabéu elég gyatra állapotban levő gyepe sem...

A házigazdák Sergio Ramos fejesével majd Higuaín lövésével veszélyeztettek, a védő nem találta el a kaput, a támadó életerős lövését pedig Kameni védte. A 79. percben aztán eldőlt a meccs: egy kontra után Cristiano Ronaldo passzolt balra, Higuaín pedig higgadtan, laposan a hálóba lőtt.

  • Eddig 11 bajnoki mérkőzésen szerzett gólt egyszerre Cristiano Ronaldo és Higuaín – ha ez megtörtént, a Real mindig győzött.

 

  • Ronaldo tizenegyesből elért találata egyben a 20. 2010-es bajnoki gólja is volt, csak Lionel Messi szerzett ennél többet ebben a naptári évben a Primera Divisiónban (27)

A második gól megszerzése után (is) kedvére kontrázott a Real Madrid, Ronaldo lapos lövését Kameni nagy bravúrral piszkálta ki a rövidből. A 87. percben gyönyörű akciót játszott végig a madridi csapat, gyors adogatás után Karim Benzema előbb világgá küldte a védőjét, majd a rövidbe lőtt.

A reklamáló Juan Forlín sárga lapot kapott, majd pirosat, mivel a második gólt követően is addig szövegelt, amíg figyelmeztették... Az újabb Real-gól (és az újabb Espanyol-reklamálás) elmaradt, José Mourinho csapata fölényesen győzött.

PRIMERA DIVISIÓN 
4. FORDULÓ
Real Madrid–Espanyol 3–0 (C. Ronaldo 29. – 11-esből, Higuaín 79., Benzema 87.)
KORÁBBAN
Athletic Bilbao–Mallorca 3–0 (David López 44., Dominguez 62. – 11-esből, I. Pérez 91.)
Osasuna–Real Sociedad 3–1 (Pandiani 38., Camunas 42., Aranda 74. ill. Tamudo 16.)
 AZ ÁLLÁS