Dani Alves: A Barca nem játszik 0-0-ra a Real ellen, nem is tudna

Vágólapra másolva!
2013.02.25. 21:27
null
Az első mérkőzésen betaláló Fabregas (balra) szerint fontos, hogy ezúttal is gólt szerezzenek (Fotó: Action Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság két gigásza, a Barcelona és a Real Madrid kedd este a Király-kupa elődöntőjének visszavágóján ismét egymásnak feszül. A madridi 1–1 után a katalán gárda már gól nélküli döntetlennel is kiharcolná a döntőbe jutást, ám az együttes játékosai egyöntetűen állítják, nem 0–0-ra rendezkednek be. A Realt erősítő Pepe szerint ha csapatként játszanak, továbbjuthatnak.

 

 

Egyik csapat sem brillírozott a hétvégén, sőt, mindkettőnek fordítania kellett, igaz, ezt végül a Real (a Deportivo otthonában) és a Barca (a Sevilla ellen hazai pályán) is megtette.

A bajnokságban így is tetemes, 16 pontos a királyi gárda hátránya a katalánokkal szemben, így hazai fronton gyakorlatilag már csak a kupában van esélye a végső diadalra. Nem indul kedvező helyzetből azonban a fővárosi együttes, miután az első felvonáson hazai pályán csak 1–1-re végzett riválisa ellen.

Kedvező előjel ugyanakkor José Mourinho gárdája számára, hogy a Barcelona legutóbb a Córdoba ellen úszta meg kapott gól nélkül, azóta 11 összecsapáson rendre kapitulált a katalán hátsó alakulat – márpedig egy esetleges Real-gólnál a hazaiaknak már két találatra lenne szükségük a biztos továbbjutáshoz a madridi 1–1 után.

A Tito Vilanovát helyettesítő Jordi Roura nem is volt elégedett a védelem teljesítményével, elmondása szerint foglalkozni kell ezzel a problémával. Cesc Fabregas, az együttes középpályása úgy véli, a legfontosabb, hogy mindenképpen gólt szerezzenek, és ne 0–0-ra játsszon az együttes – ezzel Dani Alves is egyetértett.

„Nem tudjuk, hogyan kell 0–0-ra játszani a mi stílusunkkal. Győzelemre játszunk, nem az eredmény őrzésére, az első pillanattól kezdve támadni fogunk – mondta határozottan a brazil védő. – A közelmúltbeli védelmi mutatónk? Ez olyan terület, amelyen mindenképpen javítani kell, de ha nyersz, eléred a célod.”

„Annak ellenére, hogy a bajnokságban nem szerepel jól a Real, kemény mérkőzésre számítunk, mert a nagy hátrány miatt már csak a kupa és a Bajnokok Ligája maradt a madridiaknak. Nagy erőfeszítéseket kell tennünk, a továbbjutás érdekében” – tette hozzá Dani Alves.

„Fontos, hogy gólt szerezzünk. Nem vághatunk úgy a mérkőzésnek, hogy várunk, aztán majd meglátjuk mi lesz. Tavaly a Király-kupában jó eredményt értünk el a Real elleni első mérkőzésen, aztán majdnem kiestünk a sorozatból” – utalt Fabregas az egy szezonnal korábbi párharcra, amikor a Barcelona 2–1-re nyert Madridban, majd a visszavágón is vezetett már 2–0-ra, de a Real két gólt szerezve kiegyenlített, és a hajrában esélye nyílt a továbbjutás kiharcolására is.

„A Real Madrid nagyon veszélyes csapat, és a továbbjutás érdekében a legjobb játékunkat kell nyújtanunk. Volt esélyünk rá, hogy kétgólos előnyre tegyünk szert Madridban. A visszavágón olyan hatékonynak kell lennünk, amennyire csak lehetséges, mert a Real nagyon jól használja ki lehetőségeket. Gólra törően kell játszanunk, ha ki akarjuk harcolni a fináléba jutást” – tette hozzá a spanyol középpályás.

A fővárosi együttes védője, Pepe szerint sem dőlt még el a továbbjutás kérdése.

„Csapatként kell játszanunk, ahogy minden mérkőzésen erre törekszünk. Ha így lesz, jó esélyünk nyílik kiharcolni a döntőbe jutást. Ha egy csapatként játszunk, az növeli a nyerési sanszunkat. A saját játékunkat kell játszanunk, és meg kell tennünk mindent, amit a mester kér tőlünk” – mondta Pepe.

Lionel Messi újabb gólszerzésével beállítaná Alfredo Di Stéfano el Clásicókra vonatkozó rekordját, a négyszeres aranylabdás 17 találatnál jár eddig a királyi gárda ellen – ezen a héten pedig két alkalma is lesz rá, hogy az élre álljon, mivel a keddi kupamérkőzés után szombaton a bajnokságban ismét egymásnak feszül a két együttes, akkor már Madridban.

A két együttes eddig 223-szor találkozott egymással, és az örökmérleg minimális madridi fölényt mutat, 88 Real-siker mellett 87 Barca-győzelem és 48 döntetlen született.

MOURINHO: „TARTOM MAGAM A BARCÁTÓL KAPOTT LECKÉKHEZ” – így várja a meccset a portugál szakember.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Barcelona–Real Madrid kedd 21.00 (tv: Digi Sport 1)
Az első mérkőzésen: 1–1

SZERDÁN
Sevilla–Atlético Madrid 22.00 (tv: Digi Sport 1)
Az első mérkőzésen: 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik