Bemutatták a Real legújabb galaktikusát, Mourinhót

Vágólapra másolva!
2010.05.31. 13:59
null
Valdano (jobbra) bemutatta Mourinhót, a Real új edzőjét (Fotó: Action Images)
A Real Madrid általános igazgatója, Jorge Valdano hivatalosan is bemutatta a blancók új vezetőedzőjét, José Mourinhót a Santiago Bernabéu Stadion sajtótermében. A portugál szakember – a korábbi hírekkel összhangban – négy évre írt alá.

José Mourinho Jorge Valdano általános igazgató társaságában érkezett meg a Santiago Bernabéu Stadion sajtótermébe, ahol hivatalosan is bemutatták a Real Madrid vezetőedzőjeként.

„Mourinho a következő négy évre írta alá szerződését a Real Madriddal. Megtisztelő, hogy a világ egyik legjobb edzőjét köszönthetjük klubunknál. Nagyon örülünk, hogy José Mourinho csatlakozott a Real Madridhoz" – köszöntötte Valdano hivatalosan is Mourinhót. Az igazgató hozzátette, korábbi nézeteltérését már tisztázta a portugállal, így problémamentesen dolgoznak együtt.

Valdano után az újságírók Mourinhót kérdezhették terveiről. A tréner spanyolul nyilatkozott, de hozzátette, kissé elfelejtette a nyelvet, mivel az utóbbi időben az olaszt használta, ám megígérte, egy hónap múlva nem lesz gond a nyelvtudásával.

„Nem hiszem, hogy arra születtem, hogy a Real Madridot irányítsam, hanem arra, hogy futballedző legyek. Szeretek fontos célokért küzdeni. Egy különleges klubhoz kerültem, büszke vagyok, hogy itt folytathatom. De nem az a legszebb, hogy a Realt irányíthatom, hanem az, ha nyerhetek vele" – mondta Mourinho.

„Olyan edző vagyok, aki bízik magában, és nem gondolok a menesztésre, hanem csak arra, hogy sikeres legyek a Real Madriddal. A négy évre szóló szerződés elég ahhoz, hogy trófeákat szerezzünk, és ütőképes csapatot hozzunk létre. A jelent és a jövőt építem. Nem örülök Manuel Pellegrini menesztésének, de ilyen a futball. Köszönöm a Real Madrid vezetőségének, hogy engem választott. José Mourinho vagyok minden tudásommal és hibámmal" – jelentette ki a portugál.

Mourinho azt is elmondta, néhány dolgot biztosan megváltoztat majd a csapatnál. Kijelentette, hogy a legjobbakkal akar együtt dolgozni. A tréner Cristiano Ronaldóról elmondta, örül, hogy a játékosa lesz, de a klubot fontosabbnak tartja, mint a futballistákat.

A Real Madrid újdonsült vezetőedzője elmondta, reggel Valdebebasban járt új csapata edzőközpontjában, ahol Raúllal reggelizett, de azt nem árulta el, miről beszélgettek.

 

SZAVAZÁS

José Mourinhóval a Real Madrid képes lesz-e elhódítani a spanyol bajnoki címet a Barcelonától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem vagyok provokátor, hanem keményen dolgozom, és azt akarom, hogy tiszteljék a csapatomat. Ha tisztelik az együttesem, minden rendben, ha nem, akkor megvédem a játékosaimat" – mondta, és hozzátette, reméli, hogy az Inter jó edzőt talál.

Mourinhót arról is megkérdezték, mit vár a Barcelona elleni küzdelmektől, tart-e a Real Madrid ősi riválisától.

„Nem vagyok a Barcelona ellendrukkere. A Real edzője vagyok, nem aggódóm a Barcelona miatt. Csak a csapatom felépítése érdekel. A Barca nagy rivális a BL-ben és a hazai sorozatokban, de most nem akarok vele foglalkozni. Ha megvetnek Barcelonában, az nem az én problémám" – jelentette ki a portugál, aki ismét elmondta, három-négy új játékos igazolását tervezi.

Mourinho a célokról elmondta: „Nem ígérhetem, hogy messzire jutunk a BL-ben, mivel ilyen a futball. Azt azonban megígérhetem, hogy a sorsolásnál nem mi fogunk félni, hanem az ellenfél, amely velünk kerül szembe. Játszhatunk az Inter, a Chelsea vagy a Bayern ellen, de nem akarok félelmet látni az öltözőmben, csak az ellenfél szemében. A Realnak hihetetlen rossz az eredménye a BL-ben az utóbbi időben, de most nulláról indulunk. Kényszer nélkül haladunk meccsről meccsre, s a Wembleyről álmodunk. A teher számomra motiváció".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik