Bayern: börtönbe kerülhet a francia válogatott védő – sajtóhír

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.13. 16:46
null
Lucas Hernández (Fotó: AFP)
Egy madridi bíróság hat hónapos börtönbüntetéssel sújtotta Lucas Hernándezt, a Bayern München francia labdarúgóját – tudta meg az As.

 

A 25 éves balhátvédnek – aki tagja volt a világbajnokságot és Nemzetek Ligáját nyerő francia válogatottnak – október 19-én kell megjelennie a bíróság előtt Madridban. Ő választhatja ki, melyik börtönben kívánja letölteni büntetését, tíz napja lesz dönteni.

Hernández 2019-ig az Atlético Madrid futballistája volt, s 2017 februárjában őrizetbe vették, miután barátnőjével bántalmazták egymást. Mindkettőjüket 31 napnyi közmunkára ítélték, valamint hat hónapra szóló távolságtartási végzést kaptak.

Ennek ellenére 2017 júniusában nászútra utaztak az Egyesült Államokba. Visszatértük után Hernándezt őrizetbe vették, s az ügyész egyéves börtönbüntetést kért. Ügyvédje fellebbezett, ám mivel Hernández a közmunkát sem végezte el, a bíróság elutasította a kérelmet.

Az As cikkében az áll, Hernándeznek nem azért kell börtönbe vonulnia, mert bántalmazta párját, hanem azért, mert nem tett eleget a bírói végzésnek.

Hernández képviselői fellebbeztek az ítélet ellen. A bíróság dönt a játékos sorsáról.

A lap szerint a Bayern München csak néhány napja szerzett tudomást az ügyről. A bajor gárda 2019 nyarán klubrekordot jelentő 80 millió euróért szerződtette az Atlético bekkjét.

Hernández a mostani idényben négy Bundesliga-meccsen és két Bajnokok Ligája-találkozón játszott a Bayernben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik