Barcelona: Xavi úgy érzi, készen áll a vezetőedzői posztra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.29. 15:43
null
Xavi készen áll az FC Barcelona irányítására (Fotó: AFP)
Xavi, a spanyolok 133-szoros válogatottként visszavonult világ- és kétszeres Európa-bajnok labdarúgója azt mondta, szívesen lenne vezetőedző korábbi csapatánál, az FC Barcelonánál.

A katalán együttes exjátékosa, aki jelenleg szakvezetőként a katari al-Szaddot irányítja, a sport.es híroldalnak nyilatkozva utalt rá, hogy az év elején volt már ajánlata a Barcától, de azt visszautasította, mert idény közben nem akarta cserben hagyni arab klubját. Most viszont már szívesen folytatná a katalán futballcsapat szakmai irányítójaként.

„Felkészültem a vezetésre, a legfőbb álmom az, hogy a Barca edzőjévé váljak – idézte a portál Xavit. – Januárban a klub hozzám fordult, de még nem álltam készen, akkor sem a körülmények, sem az idő nem volt megfelelő. Remélem, újra keresni fognak.”

A 40 éves Xavi játékosként – 1998 és 2015 között – 767 mérkőzésen játszott a Barcelonában és 85-ször volt eredményes irányító középpályásként. Részese volt négy Bajnokok Ligája-győzelemnek, kétszer nyert a katalánokkal európai szuperkupát és klubvilágbajnokságot, és trófeagyűjteményében szerepel nyolc bajnoki cím, három Király Kupa-elsőség és hat spanyol szuperkupa-győzelem is.

A Sport a Xavi-interjúval egyidőben közölte azt az anyagát is, amelyben szó esik Lionel Messiék és a jelenlegi vezetőedző, Quique Setién közötti feszültség növekedéséről. Az írás szerint az öltözői légkör romlása miatt a bajnoki cím megvédésének és a Bajnokok Ligája megnyerésének esélye is csökkent a Barcánál, ami ugyanakkor növeli Xavi visszatérésének valószínűségét. A goal.com szerint csak idő kérdése, mikor távozik Setién a kispadról

Az FC Barcelona hat fordulóval a szezon zárása előtt másodikként, két pont hátránnyal követi az éllovas Real Madridot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik