Barcelona: Xavi két évvel hosszabbított, 80 millió euróért vihető

Vágólapra másolva!
2010.06.09. 14:45
Xavi Hernández, a spanyol bajnoki címét megvédő FC Barcelona labdarúgócsapatának válogatott irányítója két évvel meghosszabbította eredetileg 2014-ben lejáró szerződését.

A kontraktust még Joan Laporta írta alá elnökként, bár ezt napok múlva megválasztásra kerülő utódja aligha bánja majd. Xavi szerződésben foglalt kivásárlási ára 80 millió euró.

A szerződést évről évre felülvizsgálják, a közös munka folytatásának feltétele, hogy a középpályás a találkozók legalább ötven százalékán pályára lépjen. Ezzel aligha lesz gond: Xavi helye szakmailag megkérdőjelezhetetlen, és ahhoz képest, amilyen igénybevételnek ki van téve, nem túl gyakran sérült. A mögötte hagyott klubszezon 59 találkozója közül 53 alkalommal pályára lépett, ami 89.9 százalékos foglalkoztatottsági mutató.

Xavi így 36 éves koráig kötelezte el magát a katalánokhoz – gyakorlatilag pályafutása végéig –, ahonnan így pont negyedszázados együttléttel a háta mögött távozhat. Valószínűleg nem túl messzire…

A középpályás 11 évesen került a Barcelona utánpótlásbázisához, a klubhoz azóta is hűséges. Miként az egyesület is hozzá. Xavi az első csapatban 527 mérkőzésen lépett eddig a pályára – 54 gól fűződik a nevéhez –, a klub történetének második legtöbbet foglalkoztatott játékosa. Bár a csúcstartó Migueli – 1973 és 1988 között állt a gránátvörös-kékek alkalmazásában – 553 mérkőzéses rekordja még megdönthető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik