Barcelona: Xavi az újjáépítésről beszélt, de Lewandowskiról nem

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 11:04
null
Xavi az ausztráliai sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) második helyen záró FC Barcelona vezetőedzője, Xavi úgy gondolja, hogy a csapatot újjá kell építeni, arról azonban nem akart beszélni, hogy a Bayern München gólkirálya, Robert Lewandowski csatlakozik-e a Barcához. 

 

Ahhoz képest, hogy Xavi novemberben a 9. helyen vette át az irányítást, az idény végére 13 ponttal a bajnok Real Madrid mögött végzett az FC Barcelonával a spanyol bajnokságban. Ugyanakkor a katalánok a legutóbbi kilenc mérkőzésükből négyet elveszítettek, és a bajnoki idényzárójuk sem sikerült fényesre, hiszen hazai pályán 2–0-ra kikaptak a Villarrealtól.

A csapat szinte közvetlenül a záró forduló után repülőre szállt, hogy lejátssza legelső mérkőzését Ausztráliában, méghozzá az ausztrál liga All Star-csapat – amelyet a korábbi Manchester United-játékos, Dwight Yorke vezet – elleni szerdai felkészülési meccset.

Xavi 20 futballistát, többek között a csapatkapitány Sergio Busquetset és Pierre-Emerick Aubameyangot is magával vitte Ausztráliába. A spanyol tréner a találkozó előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő idényben sokat kell fejlődnie a Barcának.

„Úgy gondolom, jó úton haladunk, pozitívnak kell lennünk. Ugyanakkor a következő idényben még inkább versenyképesnek kell lennünk, és meg kell nyernünk a Bajnokok Ligáját, miért ne? – idézte a Yahoo Sports Xavit.Újjáépítjük a csapatot, nem engedhetünk meg egy újabb évadot címek megszerzése nélkül.”

Az újjáépítés egyik fundamentuma a Bayern München támadója, Robert Lewandowski lehet, aki sajtóhírek, valamint az ügynöke, Pini Zahavi szerint a nyáron elhagyná a bajorokat, hogy a Barcelonához szerződjön – Xavi erről a transzferről sem kívánt beszélni a sajtótájékoztatón.

„Sem Lewandowski, sem más játékos érkezését nem tudom megerősíteni. Természetesen keményen dolgozunk, és nyilvánvaló, hogy erősítenünk kell.”

„Idő kérdése – tette hozzá az új játékosok bemutatásáról. – Ha be kell jelentenünk valamit, akkor megtesszük, de még nem jött el az ideje.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik