Xavi az ausztráliai sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)

 

Ahhoz képest, hogy Xavi novemberben a 9. helyen vette át az irányítást, az idény végére 13 ponttal a bajnok Real Madrid mögött végzett az FC Barcelonával a spanyol bajnokságban. Ugyanakkor a katalánok a legutóbbi kilenc mérkőzésükből négyet elveszítettek, és a bajnoki idényzárójuk sem sikerült fényesre, hiszen hazai pályán 2–0-ra kikaptak a Villarrealtól.

 
A vezetőség szerint Lewandowski ügynöke nyomására távozna
Lewandowski már idén elhagyná a Bayernt a katalánokért – sajtóhír
Salihamidzic elismerte, Lewandowski távozni szeretne
Lewandowski ügynöke már Barca-mezeket vásárolt – sajtóhír
Kahn szerint Lewandowski marad a Bayernnél

A csapat szinte közvetlenül a záró forduló után repülőre szállt, hogy lejátssza legelső mérkőzését Ausztráliában, méghozzá az ausztrál liga All Star-csapat – amelyet a korábbi Manchester United-játékos, Dwight Yorke vezet – elleni szerdai felkészülési meccset.

Xavi 20 futballistát, többek között a csapatkapitány Sergio Busquetset és Pierre-Emerick Aubameyangot is magával vitte Ausztráliába. A spanyol tréner a találkozó előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő idényben sokat kell fejlődnie a Barcának.

„Úgy gondolom, jó úton haladunk, pozitívnak kell lennünk. Ugyanakkor a következő idényben még inkább versenyképesnek kell lennünk, és meg kell nyernünk a Bajnokok Ligáját, miért ne? – idézte a Yahoo Sports Xavit.Újjáépítjük a csapatot, nem engedhetünk meg egy újabb évadot címek megszerzése nélkül.”

Az újjáépítés egyik fundamentuma a Bayern München támadója, Robert Lewandowski lehet, aki sajtóhírek, valamint az ügynöke, Pini Zahavi szerint a nyáron elhagyná a bajorokat, hogy a Barcelonához szerződjön – Xavi erről a transzferről sem kívánt beszélni a sajtótájékoztatón. 

„Sem Lewandowski, sem más játékos érkezését nem tudom megerősíteni. Természetesen keményen dolgozunk, és nyilvánvaló, hogy erősítenünk kell.” 

„Idő kérdése – tette hozzá az új játékosok bemutatásáról. – Ha be kell jelentenünk valamit, akkor megtesszük, de még nem jött el az ideje.”