Barcelona: tárgyaltak a Chelsea-vel, három játékos neve volt terítéken – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.08. 08:32
null
César Azpilicueta jelenleg közelebb a Barcához, mint a háttérben látható Marcos Alonso (Fotó: AFP)
Csütörtök este a katalán fővárosban tárgyalt egymással Mateu Alemany, az FC Barcelona futballigazgatója és Todd Boehly, a Chelsea új amerikai tulajdonosa. A megbeszélésen egybehangzó sajtóhírek szerint César Azpilicueta, Marcos Alonso és Frenkie de Jong esetleges átigazolásáról egyeztettek a felek.

 

Csütörtökön Spanyolországba repült Todd Boehly, a Chelsea új tulajdonosa. Az amerikai üzletember este Mateu Alemanyval, az FC Barcelona futballigazgatójával találkozott egy elegáns helyi étteremben, a Via Venetóban, s a vacsora során a hírek szerint három játékos lehetséges klubváltása is szóba került a felek között.

Gerard Romero spanyol újságíró úgy tudja, a két klubvezető César Azpilicueta, Marcos Alonso és Frenkie de Jong jövőjéről egyeztetett. A két spanyol védő iránt a katalán gárda már régóta érdeklődik, s a kiszivárgott hírek szerint a Barca a csütörtöki tárgyalások nyomán Azpilicueta megvásárlásához minden eddiginél közelebb került. Fabrizio Romano azt írta a Twitteren, a katalán klub a Chelsea csapatkapitányának átigazolását minél hamarabb szeretné lezárni.

Ahogy Azpilicuetával, úgy a katalán klub Marcos Alonsóval is megegyezett már a személyes feltételekről, de a balhátvéd szerződtetése még nincs a küszöbön.

Frenkie de Jong jövője továbbra is kérdéses. A 25 esztendős holland középpályás szeretne a Barcánál maradni, de ha nem egyezik bele fizetésének csökkentésébe, akkor a klub inkább megpróbálná értékesíteni a játékjogát. A Chelsea mellett szólhat az első számú érdeklődővel, a Manchester Uniteddel szemben, hogy az előttünk álló idényben is szerepelhet a Bajnokok Ligájában, ami fontos szempont lehet De Jong számára.

Elképzelhető, hogy valamelyik játékos ügyében csütörtökön sikerült megegyeznie a feleknek – ha igen, akkor Azpilicueta esetében a legvalószínűbb –, de Boehly csak annyit mondott a sajtó képviselőinek, amikor elhagyta az éttermet, hogy „nagyon finom volt a vacsora”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik