Barcelona: rengeteg szurkoló Xavi bemutatásán – videók, fotók

Vágólapra másolva!
2021.11.08. 13:54
null
Laporta és Xavi aláírta a szerződést (Fotó: Getty Images)
Bemutatták a közönségnek Xavit a Barcelona új vezetőedzőjeként. A Camp Nou gyepén megtartott esemény alkalmával rengeteg drukker jelent meg a lelátón. A 2024-ig szóló szerződést a gyepen, az ünneplő szurkolók előtt írta alá Xavi és a klubelnök Joan Laporta.

A teljes bemutatás


Xavi mosolyog (Fotó: Getty Images)
Xavi mosolyog (Fotó: Getty Images)

Xavi, a bemutatása előtt exkluzív interjút adott a klub honlapjának.

„Mindent beleadok, hogy sikerre vezessem a Barcelonát – mondta Xavi a klub honlapjának adott exkluzív interjúban. – Megpróbálom átadni a tapasztalatomat, hogy újra címeket nyerjünk. Meg kell tanulnunk, hogy hogyan álljunk fel a vereségek után.”

„Szeretném megköszönni Laportának. Felhívott telefonon, és mondta, hogy nekem kell átvennem a csapatot. Tudom, hogy vannak pénzügyi és szakmai problémák is, de együtt megoldjuk ezeket.”

„Sokat követelek a játékosaimtól az edzéseken, de segítem is őket. Előny, hogy ismerem Ter Stegent, Albát, Busquetset vagy Piquét, tudom, hogyan kezeljem őket.”

„Érzékeny pillanatban érkeztem a csapathoz, de készen állok. Tudom, mennyire izgatott mindenki, mint ahogy én is. Megígérem a szurkolóknak, hogy büszkék lesznek a csapatra!”

„Az álmom volt, hogy edzhessem a Barcelonát, és most ez valóra vált. Már nagyon várom, hogy elkezdjem a munkát.”

Xavi a sajtótájékoztatón
Xavi a sajtótájékoztatón

A bemutatást követő sajtótájékoztatón Xavit és Laportát is kérdezték az újságírók.

„Rengeteg emlékem van itt játékosként – mondta Xavi. – Izgatottak vagyunk, meg kell mutatni a szurkolóknak, hogy mire vagyunk képesek. Sokat kell dolgoznunk. Mi vagyunk a Barca száz százalékot kell nyújtanunk. Keményen kell dolgozni, mert nagyok az elvárások. Sok a sérültünk, az orvosokkal is egyeztetni kell, hogyan tudjuk megelőzni ezeket. Nagy rajtunk a nyomás, ezt játékosként sokszor éreztem, ezt meg kell tanulni kezelni.”

„Sokat tanultam a korábbi edzőktől, és nemcsak a labdarúgásban dolgozóktól, mint Cruyff, Rijkaard vagy Guardiola, de olyanoktól is, mint a kézilabdában Valero Rivera.”

„Ami a taktikát illeti, irányítanunk kell, magasan védekezni, letámadni, labdát tartani. Ez benne van a DNS-ünkben.”

„Messi is írt nekem, sok szerencsét kívánt. De sem ő, sem Ronaldinho vagy Eto’o nincs most a klubnál. Nekünk a jövőre kell gondolnunk, nem azokra, akik már nincsenek a Barcelonánál.”

„Úgy kell dolgoznunk, mint egy család, boldog játékokkal. Ha boldogok, akkor ki tudják hozni magukból a legtöbbet. Fiatal játékosaink vannak, nagyszerű generáció, segítenünk kell őket a fejlődésben, utat kell mutatni nekik.”

Fotó: AFP
Fotó: AFP

„Történelmi pillanat ez – mondta Joan Laporta. – Örömöt, izgatottságot érzek. Nagy nap ez a szurkolóknak is. Xavi itt van otthon, innen származik, igazi intézmény nálunk. Nem egyszerű a helyzetünk, de ő képes rá, hogy kihozza a csapatból a maximumot. Az al-Szaddnál remek tapasztalatokkal gazdagodott.”

Ilyen látvány Xavi vezetőedzőként a padon (Fotó: AFP)
Ilyen látvány Xavi vezetőedzőként a padon (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik