Barcelona: szerződtették az Ajax jobbhátvédjét – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.01. 14:22
null
Sergino Dest a Barcelonában folytatja a pályafutását (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az Ajax jobbhátvédjét, Sergino Destet. A 19 éves, háromszoros amerikai válogatott játékos a 2024–2025-ös idény végéig szóló szerződést írt alá, kivásárlási ára pedig 400 millió euró lesz.

 

A Barcelona közleménye szerint a klub 21 millió eurót fizetett Sergino Dest játékjogáért, ez az összeg pedig különböző – hivatalosan nem részletezett – feltételek teljesülése esetén további ötmillió euróval nőhet.

Az édesapja révén amerikai, édesanyja révén holland útlevéllel is rendelkező futballista szülővárosa csapatában, az Almere Cityben kezdett el futballozni, ahonnan 2012-ben került át az Ajax utánpótlásába. A ranglétrát végigjárva hivatalosan a 2019–2020-as idény elején lett a felnőttcsapat tagja, 38 tétmeccsen két góllal és hat gólpasszal is segítette az Ajaxot.

Korábban a Bayern München is élénken érdeklődött iránta, ám a katalánokat választotta. A háromszoros amerikai válogatott játékos ötéves szerződést írt alá, és a kettes mezszámot kapta. Kivásárlási árát 400 millió euróban határozták meg.

Destet október 2-án, pénteken 13.45 órától mutatják be hivatalosan egy sajtótájékoztatóval összekötött eseményen.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik