Barca: Sohasem fogják eléggé értékelni – Ferdinand Piquéről

Vágólapra másolva!
2022.11.07. 17:15
null
Piqué és Ferdinand a 2011-es BL-döntőben ellenfelek voltak, a katalán örülhetett a végén (Fotó: Getty Images)
Nyílt levélben áradozott a napokban visszavonult Gerard Piqué pályafutásáról Rio Ferdinand: a korábbi angol válogatott labdarúgó még a Manchester United színeiben ismerte meg Piquét, az elismerő szavait humor előzte meg.

 

Piqué a profi pályafutása kezdetén, még 2004 és 2008 között erősítette a „vörös ördögöket”, ám fiatal korából adódóan nem sokszor kapott játéklehetőséget, többen is előtte álltak a rangsorban.

„Gerard, ember! Micsoda karrier... Sokan nem tudják, de igazából én játszottam az egyik legnagyobb szerepet a fejlődésedben. Mellettem és Nemanja (Vidics – a szerk.) mellett esélyed sem volt a játékra... Ezért el kellett menned a Barcelonába. Ez az én részem abban, hogy naggyá váltál” – kezdte viccesen Ferdinand.

„Komolyra fordítva a szót: amikor a Barcelona játékosa lettél, el sem tudtam képzelni, hogy a pályafutásod ennyire sikeres lesz – számos trófeát nyertél a klubodban és a nemzeti csapatodban is. Már akkor érett voltál, amikor eligazoltál, az intelligenciád vezetett ahhoz a döntésedhez. Olyan csapatok számára jelentettél támaszpontot, amelyeket sokan a világ legjobbjának tartanak.”

„Amikor vitákat látok arról, hogy ki a legjobb középhátvéd az érádban, akkor nem találkozom elégszer a neveddel. Rendelkeztél azzal a bátorsággal és személyiséggel, amely ahhoz kellett, hogy a nagy pillanatokban labdát szerezz a Barcelonának – nélküled nem ment volna minden ilyen simán a védelemben. Sohasem fogják eléggé értékelni, de te évről évről ott voltál, halkan és hatékonyan végezted a dolgod. Tisztelet az igazán nagyszerű karrieredért” – zárta le nyílt levelét Ferdinand, aki utóiratban arra is utalt, hogy a jövőben el tudná képzelni Piquét a Barcelona elnökeként.

Piqué a Barcelonával többek között háromszor nyert Bajnokok Ligáját, nyolcszor La Ligát, míg a spanyol válogatott színeiben világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik