Barcelona: Raphinhát bemutatták, már mezben dekázgat – kép, videó

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.15. 16:02
null
Raphinha immár hivatalosan is az FC Barcelona játékosa (Fotó: Getty Images)
Két nappal azután, hogy az FC Barcelona és a Leeds United megegyezett az átigazolási díjáról, hivatalossá vált, hogy Raphinha a katalán klubnál folytatja a pályafutását. A brazil válogatott szélső péntek délután a Barca edzőközpontjában, a sajtó képviselői előtt írta alá a szerződését, majd dekázgatott is néhányat új csapata mezében.

 

A Barcelona és a Leeds United szerdán jelentette be, hogy megegyezett egymással Raphinha átigazolási díjáról. A katalán klub a hírek szerint 58 millió eurót fizet a brazil futballistáért, de a végleges vételár bizonyos kritériumok teljesülése esetén a 67 millió eurót is elérheti.

Raphinha szerdán repült Barcelonába, ahol még aznap átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, majd pénteken, a klub edzőközpontjában aláírta szerződését, amely a hírek szerint 2027-ig szól.




„A Joga Bonito életérzés visszatért a Barcához. A klub legsikeresebb korszakaiban mindig volt brazil játékosunk. Szeretnék köszönetet mondani Decónak (Raphinha ügynöke – a szerk.), aki igazán keményen dolgozott ezért az átigazolásért” – nyilatkozta a brazil labdarúgó prezentálásakor Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke.


A 25 éves játékost az Arsenal és a Chelsea is nagyon szerette volna a soraiban tudni – utóbbi állítólag már meg is egyezett a Leedsszel a vételárról –, ám Raphinha mindvégig kitartott amellett, hogy a Barcához igazoljon, és ebben Deco minden segítséget megadott neki.

Péntek délután a Leeds is megerősítette, hogy Raphinha a gránátvörös-kékekhez szerződik.


„Akkor kezdtem el nézni a Barcát, amikor Ronaldinho ideigazolt. Az ő itt elért eredményei egyértelműen befolyásolták a döntésemet. Mindig is ide akartam jönni” – szögezte le Raphinha a bemutatása alkalmával tartott sajtótájékoztatón.

Raphinha 2016-ban került Európába, játszott a Vitória Guimaraesben, a Sporting CP-ben és a francia élvonalbeli Rennes-ben, majd 2020 nyarán csaknem 20 millió euróért a Leeds Unitedhez szerződött, amelyben két év alatt 67 tétmérkőzésen 17 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott. A mostani átigazolását is beleszámítva már több mint 100 millió eurót fizettek ki érte eddigi pályafutása során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik