Barcelona: Pelé is gratulált a rekordját beállító Messinek

Vágólapra másolva!
2020.12.20. 08:32
null
Pelé is gratulált Lionel Messinek (Fotó: AFP)
Gratulált Lionel Messinek az egykori legendás brazil labdarúgó, Pelé, miután az argentin klasszis szombaton beérte rekordját az egy klubnál szerzett gólok számában.

 

Messi a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Valencia ellen szerzett fejes góllal érte el 643. gólját az FC Barcelona színeiben.

„Amikor a szíved túlcsordul a szeretettől, nehéz új útra lépni” – írta Pelé egy Instagram-bejegyzésében.

„Hozzád hasonlóan tudom, milyen érzés ugyanazt a mezt viselni minden nap. Ahogy te, én is tudom, hogy nincs jobb, mint az a hely, ahol otthon érezzük magunkat. Gratulálok a történelmi rekordodhoz, Lionel. De mindenekelőtt gratulálok a csodálatos barcelonai karrieredhez. A mienkhez hasonló történetek, amikor ilyen hosszan kötődik valaki ugyanahhoz a klubhoz, sajnos egyre ritkábbak lesznek a futballban. Nagyon csodállak.”

 


Kommentárjával Pelé kétségkívül Messinek a Barcelonánál kialakult bizonytalan helyzetére célzott. Míg Messi 748 meccs alatt érte el a bravúrt, Pelének csak 665 mérkőzésre volt szüksége 643 gól eléréséhez.

A Guinness-rekordok könyve szerint Pelé érte el karrierje során a világon legtöbb, 1283 gólt, a barátságos mérkőzésekkel együtt.

Pelé 1956 és 1974 között a Santos csapatában játszott, majd karrierjét a New York Cosmosnál fejezte be. Ő a brazil nemzeti válogatott eddigi legeredményesebb gólszerzője, 1957 és 1971 között 92 nemzetközi meccsen elért 77 góllal.

Messi 71 alkalommal talált be az argentin válogatottban játszott 142 mérkőzésén, és ezzel ő is hazája legeredményesebb gólszerzője.

(MTI)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK

SPANYOL LA LIGA
14. FORDULÓ

FC Barcelona–Valencia2–2(Messi 45+4., Araujo 52., ill.Diakhaby 29., M. Gómez 69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik