Barcelona: Oscar hiába jönne, valószínűtlen a közös folytatás

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 15:28
null
Oscar szívesen jönne a Barcelonába, viszont közel sem biztos, hogy a katalánoknak ő kell (Fotó: AFP)
Az As beszámolója szerint bár valóban egyeztettek a felek, valószínűtlen, hogy a 48-szoros válogatott Oscar valóban az FC Barcelona futballistája legyen.

 

A korábbi spanyol sajtóhírek arról szóltak, hogy a Chelsea korábbi játékosát, Oscar dos Santost szemelte ki kerete bővítésére Xavi Hernández. A friss információk azonban ennek ellentmondanak. Helyi beszámolók szerint a 30 éves játékos ügynöke volt az, aki felvette a kapcsolatot a katalánokkal, hogy beajánlja védencét a csapathoz. A helyzet pikantériája, hogy a brazil középpályás öt évvel ezelőtt nem titkolta, azért szerződik a londoniaktól Kínába, mert ott csillagászati összeget kínáltak neki – most viszont a fizetés nem is érdekelte volna, csak újra egy patinás európai csapat tagja lehessen.

Oscar 2009-ben lett profi labdarúgó, nevelőegyesületében, a Sao Paulóban mutatkozott be a felnőttek között, majd nem sokkal később az Internacional játékosa lett. A Chelsea 2012-ben, bónuszokkal együtt mintegy 25 millió fontért cserébe szerezte meg. A Stamford Bridge-en szinte azonnal alapember lett, négy és fél év alatt összesen 203 tétmeccsen viselte a csapat szerelését, amelyben kétszeres bajnok és Európa-liga-győztes is lett.

Oscar anno 385 ezer fontot, plusz teljesítménytől függően további 40-45 ezer fontos bónuszt ígérő szerződésre bólintott rá, s ment Sanghajba focizni.

A futballista megállapodásából Kínában még több mint két és fél év van hátra – ám mivel a helyi ligában jelentősen megcsappantak az anyagi lehetőségek, aligha lenne lehetetlen elmozdítani őt. Más kérdés, hogy a Barcelonának nem is nagyon akaródzik ezt megtennie a jelek szerint.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik