Barcelona: Neymart és Lautarót is akarják a nyáron – sajtóhír

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.04.02. 13:28
null
Neymar visszatérése a Barcelonába hetek óta téma a spanyol sportsajtóban (Fotó AFP)
A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona klubvezetősége még a következő futballbajnoki szezon előtt meg akarja szerezni mind a brazil Neymart, mind az argentin Lautaro Martínezt – írta csütörtökön a Mundo Deportivo.

 

A spanyol sportlap szerint a katalán elitalakulat támadósorát akarják jelentősen megerősíteni a PSG brazil ászának és az Internazionale argentin válogatott csatárának szerződtetésével. A Mundo Deportivo azt írja, a prioritás Martínez szerződtetése, míg Neymar „stratégiai” igazolás lenne. Az újság a klubelnök Josep Maria Bartomeu hét eleji nyilatkozatát is idézi, amely szerint a Barca „hatalmas átigazolásokat” akar nyélbe ütni, „függetlenül a koronavírus terjedésével előállt helyzettől”.

A 28 éves Neymar már többször értésre adta, hogy Párizsból örömmel térne vissza Barcelonába korábbi csapatához, és a 22 esztendős Martíneznek is vonzerőt jelent, hogy a spanyol gárdában együtt játszhatna honfitársával, a hatszoros aranylabdás Lionel Messivel.

Az igen jelentős pénzmozgással együtt járó transzfer nyélbe ütésénél megoldandó feladatot jelent az a La Ligában élő szabály, amely szerint az Európai Unión kívüli országokból és EU-s útlevéllel nem rendelkező játékosokból legfeljebb hármat szerepeltethet bármelyik élvonalbeli spanyol csapat, márpedig a Barcánál átlépnék a keretet Neymar és Lautaro Martínez szerződtetésével.

A Mundo Deportivo szerint ezen úgy segíthetnek, hogy a támadó középpályások közül a brazil Arthur Melo maradna, s a chilei Arturo Vidal távozna.

Messi – mivel az argentin mellett spanyol állampolgársága is van – európai játékosnak számít.

A Sky Sports értesülései szerint a Barcelona bevonná a Neymar-transzferbe Antoine Griezmannt is. A tavaly nyáron 120 millió euróért szerződtetett francia támadót a csereügylet során 100 millió euróra értékelnék, míg Neymar ára ezúttal 150 millió euró lenne. A brazil 2017-ben rekordot jelentő 222 millió euróért csatlakozott a PSG-hez.

A Mundo Deportivo csütörtöki címlapja
A Mundo Deportivo csütörtöki címlapja

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik