Barcelona: Nem egyemberes csapat vagyunk – Messi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.25. 10:25
Lionel Messi egyértelműen cáfolta, hogy a Barcelona sorsa csak az ő pályán való jelenlététől függ.

Az argentin csatár két találatával sikerült 2–0-ra győzedelmeskednie a Barcának a Celtic vendégeként a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján azt követően, hogy a hétvégén a katalánok Messi nélkül 0–0-s döntetlent játszottak otthon a Málagával.

A Barcelona „Messi-függősége" az elmúlt években csökkenni látszott, minekutána Luis Suárez és Neymar is rendkívüli formában futballozik.

„Ez nem erről szól – mondta Messi egy Barcelonában tartott Adidas-rendezvényen. – A világ legjobb csapatában játszom, nem egy embertől függ a játékunk. A fegyelem és a csapatépítés a legfontosabb.”

„Minden a renddel kezdődik. A mai világ futballjában jobban, mint eddig bármikor. Egy olyan csapat kell, amelyben mindenki tudja, hogyan kell mozogni a pályán.”

Míg a Barcával mindent megnyert, amit csak lehetett, az argentin nemzeti csapattal korántsem ez a helyzet. Az idei Copa América-döntőben tizenegyesekkel maradtak alul Chilével szemben, ami így zsinórban a harmadik elbukott fináléja volt Messinek az argentin válogatottal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik