Barcelona: Nem tudunk tovább várni Dembélére – Xavi

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 15:56
null
Xavi elmondta, nem tudnak tovább várni Dembélére (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona szerdán (ma) megtartotta az Athletic Bilbao elleni Király-kupa-meccset megelőző sajtótájékoztatóját. A katalánok vezetőedzője, Xavi kitért Ousmane Dembélé helyzetére – sajtóhírek szerint a francia túl magas fizetést kér, így a felek nem hosszabbítják meg a nyáron lejáró kontraktusát –, valamint szó esett Ronald Araújo szerződéshosszabbításáról is.

 

Mint ismert, Ousmane Dembélé menedzsmentje és az FC Barcelona vezetősége jó ideje a francia támadó nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról egyeztet. A kiszivárgott hírek szerint a tárgyalások holtpontra jutottak, s jelenleg arra van nagyobb esély, hogy a 24 éves szélső a nyáron távozik a katalán klubtól.

Egybehangzó értesülések szerint Xavi azért halaszthatta el a Bilbao elleni kerethirdetést, mert ma végre pont kerül a Dembélé-ügy végére, s reményei szerint a játékost is nevezheti majd.

A klub mai sajtótájékoztatóján a spanyol tréner elmondta, nem tudnak tovább várni a francia támadó döntésére, választania kell, hogy távozik vagy marad.

„Nem tudunk tovább várni. El kell döntenie, hogy hosszabbít-e. Ha nem, akkor értékesíteni fogjuk a téli átigazolási időszakban. Nem szeretném a lelátóra száműzni. Azt mondja, maradni akar, mégsem hosszabbít” – mondta Xavi, aki kitért Ronald Araújo kontraktusára is.

„Elsőbbséget élvez Araújo szerződéshosszabbítása. Nagyszerű védő. Nagyon fontos, hogy megegyezzünk vele, hiszen kulcsemberként számítunk rá most és a jövőben is.”

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
19.00:
Elche–Real Madrid (Tv: Sport2)
21.30: Barcelona–Athletic Bilbao (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik