Barcelona: Nem kaptam annyi időt, mint Xavi – Koeman

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 16:19
null
Ronald Koemannak egyelőre fájdalmas lenne visszatérnie a Camp Nouba (Fotó: AFP)
Októberi menesztése óta először beszélt az FC Barcelonától való távozásáról Ronald Koeman, aki elsősorban azt sérelmezi, nem kapta meg ugyanazt a bizalmat, mint később Xavi.

 

„Egy ideig nem láthatnak a Camp Nouban, még nem állok készen. Ennél az elnöknél nem tehetek úgy, mintha mi sem történt volna” – mondta a holland Algemeen Dagbladnak Ronald Koeman, aki 2020 nyarán vette át az együttes irányítását, összesen 67 tétmeccsen ült a csapat kispadján, ezeken 40 győzelem, 11 döntetlen és 16 vereség volt a mérlege. A holland edző távozásakor a katalán együttes 11 fordulót követően – igaz, csak 10 lejátszott meccsel – a tabella 9. helyén állt.

Koemant különösen frusztrálta, hogy nem kapott ugyanannyi időt a csapatépítésre, mint utódja, Xavi.

„Ez még mindig fájdalmas. Rengeteg sérült játékossal dolgoztam, azóta Pedri is százszázalékos lett, és persze ott van Ousmane Dembélé – minden kirakós a helyére került. A klub vezetőségének ragaszkodása miatt vállaltam be néhány játékos távozását, hogy anyagilag rendbe jöjjünk. De amikor azt látod, hogy Lionel Messi távozása után 55 millió euróért igazolnak, akkor eltűnődsz azon, hogy nem volt-e valami más a háttérben. Miért kellett Messinek elmennie?”

„Minden edzőnek szüksége van időre és türelemre a vezetőségtől. Én is szerettem volna új igazolásokat. Ugyanakkor annak örülök, hogy jobban mennek a dolgok. Jó látni Frenkie de Jong régi vágású futballját, kiváló játékos.”

Az 58 éves tréner beszélt az elnökkel való kapcsolatáról is.

„Joan Laporta ezerszer mondta nekem, hogy Xavi nem lesz az edzője, mert nincs tapasztalata. De nem én voltam Laporta embere, ezt éreztem az első pillanattól kezdve. A választások után nem volt meg az összhang, hiányzott a szükséges támogatás felülről. Nekem nem a pénz volt a fontos. Nagyon szerettem volna sikeres lenni edzőként a Barcelonánál, megtenni minden tőlem telhetőt, de rájöttem, hogy Laporta meg akar tőlem szabadulni, mert nem ő nevezett ki.”

Koeman végezetül hozzátette a folytatást illetően, hogy a nyárig pihenni tervez, utána pedig az ügynökével megvizsgálják a lehetőségeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik