Barcelona: négygólos győzelem az első felkészülési mérkőzésen

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 21:29
null
Sergi Roberto (balra) nemcsak az ellenfélre, hanem az ellenfél kapujára is veszélyes volt (Fotó: Getty Images)
Első nyári felkészülési mérkőzésén az FC Barcelona labdarúgócsapata 4–0-ra nyert a több mint egy félidőt emberhátrányban játszó harmadosztályú Gimnastic ellen a Johan Cruyff Stadionban.

Ronald Koeman vezetőedző az első keret játékosai közül ezen a meccsen még csak Sergino Destre, Gerard Piquére, Samuel Umtitire, Sergi Robertóra, Miralem Pjanicra és Riqui Puigra számíthatott Neto kapuson kívül, ők mindnyájan a kezdőcsapatban kaptak helyet, akárcsak a Rapid Wientől tízmillió eurós opciós vásárlási joggal egy évre kölcsönvett Yusuf Demir, aki az első edzésein a hírek szerint nagyon jó benyomást tett a holland szakemberre. A felsoroltakon kívül három fiatal, a szerződéshosszabbítás előtt álló balhátvéd, Alejandro Baldé, valamint két támadó, Jordi Escobar és Peque Polo került be a kezdőbe.

Clément Lenglet, Antoine Griezmann, Frenkie de Jong és Memphis Depay – akik nemzeti csapatukkal a nyolcaddöntőben estek ki az Európa-bajnokságon – kedden álltak edzésbe, ők értelemszerűen még nem játszottak a Gimnastic elleni meccsen, amelyen a vendégcsapat a Riqui Puig-dzsal szemben elkövetett szabálytalanság miatt (Alex Quintanilla volt a vétkes) a 38. percben tíz főre fogyatkozott.

Ezt követően az első félidőben még nem esett gól, a szünet és a sorcsere után azonban – amikor már csak a B-csapat játékosai voltak a pályán hazai részről – a barcelonai fiatalok négy gólt is szereztek, ebből hármat a 24 éves, 24-szeres albán válogatott csatár, Rey Manaj.

A Barcelona a következő felkészülési meccsét a másodosztályú Gironával vívja szombaton, majd a VfB Stuttgart (július 31.) és a Red Bull Salzburg (augusztus 4.) elleni megméretés vár rá az augusztus 8-i Joan Gamper-kupa előtt, amelyen a hírek szerint a Juventust fogadja majd. A spanyol bajnokság az augusztus 14–15-i hétvégén kezdődik.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FC Barcelona (spanyol)–Gimnastic (spanyol, III.) 4–0
(Manaj 60., 86., 90. – a harmadikat 11-esből, Collado 85.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik