Barcelona: Ne kezeljenek úgy, mint egy zsák krumplit! – Rakitic

Vágólapra másolva!
2020.04.13. 12:03
null
Rakitic a Real elleni márciusi el Clásicón (Fotó: AFP)
Ivan Rakitic, az FC Barcelona vb-ezüstérmes horvát labdarúgója az El Mundo Deportivónak adott interjújában megerősítette, hogy szeretné kitölteni jövő nyárig szóló szerződését a Barcában, viszont ha ez nem lehetséges, akkor ő akarja eldönteni, hol folytatja.

 

„Ne kezeljenek úgy, mint egy zsák krumplit, amelyet minden további nélkül adni, venni lehet – fogalmazott Ivan Rakitic a koronavírus-járvány miatt az otthonából adott exkluzív interjúban. – Bármiről tárgyalhatunk, de a jövőmről én határozok. Ott akarok futballozni, ahol szeretnek, értékelik a játékomat, ahol hasznosnak érzem magam, és ahol a családom is jól érzi magát. Ha ez itt lesz (Barcelonában), örülök neki, de ha nem itt, akkor éndöntöm el, hová megyek.”

Rakitic az előző öt bajnoki idényben többnyire kezdő volt az FC Barcelonában, ám a mostani kiírásban eddig többször volt csere (11), mint ahányszor befért a kezdőbe (10), nem is beszélve arról, hogy ötször be sem cserélték.

„Furcsa volt az idény első fele, sok kellemetlen meglepetés ért, de le kell vonnom a tanulságokat, és erősödnöm általuk. Néha érthetetlen dolgok történnek az emberrel, de van, hogy nem is kell megérteni ezeket, csak elfogadni. Most az a legfontosabb, hogy a lehető legjobban fejezzük be ezt az idényt, aztán elemzünk mindent, és leülünk tárgyalni. A szándékom az, hogy kitöltöm a szerződésemet.”

Megkérdezték a 32 éves játékost arról is, kapott-e bármilyen szakmai indoklást arra, hogy kulcsemberből másod-harmadhegedűs lett Arthur és Frenkie de Jong mögött.

„Az az igazság, hogy nem. Akiket kérdeztem erről, nem tudtak magyarázattal szolgálni. Sokan azt mondják, ilyen a futball, menni kell tovább akkor is, ha nem érted, mi miért történik körülötted. Nem is az fáj, hogy nem játszottam, hanem az, ahogyan ez az egész lezajlott. Az előző évem volt a legjobb az itteni hatból, mégis ejtettek, de elfogadom, ha a csapat érdeke ezt kívánja, ha a többieknek ettől jobban megy. Csak hát az eredmények nem voltak a legjobbak, mégsem számított rám az edző, és ez nagyon fájt.”

Szóba került az is, vajon nem azért büntették-e” Rakiticet, mert tavaly nyáron nem mutatkozott partnernek sem abban, hogy Neymar (PSG) visszaszerződtetése érdekében eladják, sem abban, hogy őt is az üzletbe foglalva megszerezzék Federico Bernardeschit (Juventus).

„Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem – válaszolta a vb-ezüstérmes horvát. – Én szeretem az egyenes beszédet. Ha azt akarták volna, hogy igazoljak bárhová, a lényeg, hogy ne maradjak itt, akkor nagyra értékeltem volna, ha a szemembe mondják úgy, ahogyan mi most itt beszélgetünk. A megelőző öt évben bizonyítottam, hogy mindig lehet rám számítani. Sok szívességet tettem itt játékostársaknak és edzőknek is, mindig igyekeztem partnernek mutatkozni. Szóval ha a kérdésükben foglalt ok miatt kerültem volna ki a csapatból, akkor az még jobban fájna.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik