Barcelona: Messi? Gratulált a győzelmemhez – Laporta

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.08. 12:22
null
Joan Laporta második ciklusát kezdheti meg az FC Barcelona elnökeként (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, az FC Barcelona pártoló tagjai újra Joan Laportát választották meg a klub elnökének. Az 58 esztendős sportvezető elárulta, győzelméhez Lionel Messi is gratulált.


Joan Laporta a szavazatok 54.28 százalékát (30 184 darab szavazat) szerezte meg a vasárnapi elnökválasztáson, a második helyen a 29.99 százalékot (16 679 darab szavazat) begyűjtő Víctor Font végzett, míg harmadikként a 8.58 százalékot (4769 darab szavazat) elérő Toni Freixa futott be.

A voksolásra jogosult 109 531 tag közül csaknem 52 ezren vettek részt a választáson, melyet a koronavírus-járvány miatt januárról halasztottak mostanra. A szavazáson több aktív Barca-futballista, így a hatszoros aranylabdás Lionel Messi is részt vett. Ez egyébként egyáltalán nem magától értetődő, mert Messi most először adta le voksát a katalán klub elnökválasztásán, s bár nem látunk bele az argentin fejébe, minden bizonnyal Laportára szavazott.

„Igen, Messi gratulált nekem a győzelemhez – mondta megválasztása után Laporta, aki 2003 és 2010 között már irányította az FC Barcelonát. – Nagyon beszédes azt látni, hogy a világ legjobb futballistája eljön és leadja a szavazatát. Ez világosan jelzi azt, amit nem győzünk ismételni: Leo szereti a Barcát.”

Laporta egyik legfőbb feladata az lesz, hogy maradásra bírja az argentin sztárt, akinek most nyáron lejár a szerződése a klubnál.

„Hogy sikerül-e meggyőznöm? Ez rajta is múlik, de a klub anyagi lehetőségein belül a magam részéről mindent meg fogok tenni” – jelentette ki Laporta.

LAPORTA GYŐZELMI BESZÉDE VÁGATLANUL

Az 58 esztendős sportvezetőre pénzügyi szempontból is nehéz feladat vár, a katalán klub bruttó adóssága legutóbb több mint egymilliárd euró volt, tavaly a játékosokkal sikerült egyezségre jutni a fizetésük csökkentéséről, ugyanakkor decemberben a klubnak halasztania kellett a futballisták bérének átutalását.

Megválasztásának megünneplése közben Laporta örömittasan azt kiabálta: „Elmegyünk Párizsba, hogy bemutassunk egy nagy feltámadást!” – utalva ezzel a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharcra, melynek első mérkőzését a Barca hazai pályán 4–1-re elveszítette. A visszavágóra szerdán kerül sor a francia fővárosban, szinte napra pontosan négy évvel azután (2017. március 8.), hogy a katalánok egyszer már fordítottak a PSG ellen reménytelen helyzetből (0–4 után 6–1).

Így ünnepeltek Laportáék

A klubot korábban 2003 és 2010 között irányító Laporta még 2020 áprilisában jelentette be, hogy ismét harcba száll az elnöki pozícióért, míg decemberben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az ősi rivális Real Madrid stadionja mellett bérelt reklámfelületet. A nevéhez fűződik a klub egyik legsikeresebb korszaka, irányításával a futballcsapat 12 trófeát nyert, a 2008–2009-es hatkupás idény során is ő volt az elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik