Barcelona: Messi a „leedsi tábornokot” szeretné a csapat élére – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.26. 08:02
null
Marcelo Bielsa is jelölt lehet a Barcelona kispadjára? (Fotó: AFP)
A nem épp megbízható híreiről ismert brit tabloid, a The Sun izgalmasnak hangzó beszámolója szerint a Leeds Unitedet 16 év után élvonalba juttató Marcelo Bielsa neve is szóba került az FC Barcelonánál, mint Quique Setién lehetséges utódja.

 

Arról már hónapok óta cikkeznek, hogy Messi és az idény közben kinevezett Setién nem találta meg a közös hangot egymással, és arról is, hogy az argentin támadó „nem venné rossz néven”, ha a tréner máris távozna.

A The Sun információi szerint Messi már javaslatot is tett arra, ki vehetné át a Barcelona irányítását. A „célszemély” Marcelo Bielsa. A 65 éves argentin tréner épp most vezette vissza az angol élvonalba a Leeds Unitedet. A csapat 16 idényt követően jutott fel. Bielsa és a Leeds történetéről itt írtunk bővebben.

Bielsa az angol másodosztály megnyerése előtt jó 20 éven keresztül nem nyert nagy trófeát, ha a 2004-es, Argentína által megnyert olimpiai bajnoki címet nem számoljuk. A spanyol bajnokság ugyanakkor régi jó ismerős a számára, 1998-ban rövid ideig az Espanyol, 2011 és 2013 között az Athletic Bilbao vezetőedzője volt.

Kérdés ugyanakkor, hogy Bielsa rendkívül autokratikus, már-már diktatórikus vezetési stílusa hogyan passzolna a Barcelona klubmodelljéhez és játékosaihoz. A Leedsnél például katonás szigort tart, rendkívül magas elvárások mellett már-már háborús időket idéző szankciókkal kell számolnia a futballistáknak az angol lapok beszámolói szerint. A „tábornok” – akit mint Loco Bielsa, azaz Őrült Bielsaként is emlegetnek – nagyobb nevű futballistákkal ritkán találta meg a közös nevezőt eddigi karrierje alatt.

Bielsa szerződése az idény végén lejárt a Leedsnél, és bár a csapat – természetesen – szeretne új megállapodást kötni vele, az egyezséget egyelőre nem jelentették be.

A Barcelona a La Liga 2019–2020-as idényének második helyezettje lett. A bajnoki címet a Real Madrid szerezte meg – ötpontos előnnyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik